iPhone 7 Plus abonnement

Nieuwe methode laat je controleren of een iPhone is gestolen

Met een nieuwe methode kun je controleren of het activeringsslot actief is op een iPhone. Eerder haalde Apple de speciale online tool offline vanwege misbruik door hackers.

Met het activeringsslot kun je controleren of een iPhone gestolen is. Apple had hiervoor een handige tool online staan, maar die bleek te worden misbruikt door hackers. De tool is offline gehaald, maar gelukkig is er nu een alternatieve methode.

iPhone 7 doosje

Check het activeringsslot van een iPhone

Het gaat om een workaround, waarmee je alsnog kunt kijken of een iPhone misschien nog op het account van iemand anders staat. Daarmee kun je je veel gedoe besparen bij het kopen van een tweedehands iPhone. Zolang de iPhone nog op naam van iemand anders staat, kun jij er niets mee.

Apple’s eerdere tool bleek te worden gebruikt voor het genereren van geldige serienummers, door mensen die gestolen toestellen weer wilden ‘omkatten’ naar een werkend serienummer.

De nieuwe methode is eigenlijk bedoeld om je toestel in te zenden voor reparatie, maar het kan wel worden gebruikt om te checken. Je hoeft er zelfs niet mee in te loggen met je Apple ID.

Apple Supportpagina

Het werkt als volgt:

  1. Ga naar de Apple Support-website en klik op iPhone.
  2. Kies een hardwareprobleem, bijvoorbeeld Reparaties en fysieke schade.
  3. Kies een probleem, bijvoorbeeld Beeldscherm is gebarsten.
  4. Je ziet nu meerdere opties, waaronder Opsturen voor reparatie. Klik hierop.

Inleveren voor reparatie

  1. Vul aan de rechterkant van het scherm je serienummer, IMEI of MEID in.
  2. Ga je daarna meteen door naar het scherm om je Apple ID in te vullen? Dan is het toestel vrijgegeven.
  3. Krijg je de melding zoals hieronder? Dan is Zoek mijn iPhone nog actief en staat het toestel nog op het Apple ID van iemand anders.

Serienummer controleren

De ontdekkers van de methode waarschuwen dat het niet helemaal waterdicht kan zijn en dat Apple op termijn deze alternatieve tool offline kan halen. Maar met de toestellen die we op de iCulture-redactie hebben getest gaf de tool steeds correct aan of Zoek mijn iPhone nog actief was.

Krijg je geen optie te zien om je toestel in te leveren of in te sturen, dan ga je terug en selecteer je een ander hardwareprobleem.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 maart 2017, 9:44
Categorie Achtergrond
Onderwerpen diefstal, iPhone, zoek mijn iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.