De wereld van Nijntje

In ‘De wereld van Nijntje’ leren kinderen dagelijkse rituelen

Met 'De wereld van Nijntje' duik je in het leven van Dick Bruna's konijn. Leer alledaagse activiteiten met spelletjes en dagelijkse klusjes.

Dick Bruna overleed in februari, maar Nijntje gaat gewoon door. Een maand na zijn overlijden is er een nieuwe Nijntje-app verschenen. ‘De wereld van Nijntje’ leert kinderen dagelijkse rituelen. De app is ontwikkeld door StoryToys en is in feite een interactief kinderboek, voor als je eens iets anders wilt proberen van de papieren boeken. 3D-animaties en -omgevingen nodigen de kinderen uit om met allerlei activiteiten bezig te gaan. Dat is niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam.

De wereld van Nijntje

De wereld van Nijntje

In ‘De wereld van Nijntje’ brengt je kind de dag door met Nijntje. Je kind helpt haar bij het kiezen van kleren, speelt met haar hond Snuffy en leert vliegeren. Maar het draait vooral om de dagelijkse activiteiten, zoals in bad gaan, tandenpoetsen en een boek lezen. Ongemerkt leert je kind alle activiteiten, terwijl ze spelletjes doen die de creativiteit stimuleren.

Hoe meer ze spelen, hoe meer activiteiten er beschikbaar komen in de app. Maar pas wel op, want er is in de App Store ook wat kritiek op deze app. Voor kinderen van 2,5 tot 3 jaar blijken de activiteiten eigenlijk nog iets te lastig. Ook valt de app nog wel eens uit, waarna het pakketje van Oom Vliegenier niet meer terug te vinden is. Je kunt de app dus beter samen met je kinderen gebruiken.

De wereld van Nijntje: kleren kiezen

Nijntje als voorbeeld voor je kind
Nijntje heeft eigenschappen die je kind ook het liefst zou moeten hebben: vriendelijk en geduldig. De app bevat geen wilde of spannende acties, waardoor Nijntje ook geschikt is om vlak voor het slapengaan nog even te bekijken.

Samen met Nijntje gaat je kind op ontdekking in een kleurrijke en veilige wereld, met activiteiten die kinderen zelf ook zullen tegenkomen, zoals het bouwen van een klokkentoren, het bakken van een taart of tuinieren. Gebruik je de app vlak voor het slapengaan, dan kun je Nijntje naar bed brengen en instoppen. Zo leren kinderen wat er na het avondeten gedaan moet worden: in bad, tandenpoetsen en daarna lekker slapen. Maar ook op andere momenten van de dag leren kinderen dat spelen en klusjes uitvoeren elkaar afwisselen. Het ene moment ga je met Nijntje op de step, het andere moment moet je haar vis verzorgen.

Wereld van Nijntje

Er zitten in de app ook iMessage-stickers, zodat je je liefde voor Nijntje op een andere manier duidelijk kunt maken. Je kunt ‘De wereld van Nijntje’ downloaden in de App Store waarbij je zo’n 250MB vrije ruimte nodig hebt. Ook moet je beschikken over minimaal iOS 8.0 op je iPhone of iPad. Het gaat om een eenmalig bedrag, zonder dat er later nog in-app aankopen aan te pas komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 maart 2017, 17:00
Categorie Apps
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.