Heb jij al een Apple Watch van de zaak? Apple start wellnessprogramma voor bedrijven

Apple heeft een speciale pagina geopend om uit te leggen hoe je met de Apple Watch een zakelijk wellnessprogramma start.

Heb jij naast een laptop- en een woonwerkfiets-van-de-zaak ook al een Apple Watch van je werkgever gekregen? Als het aan Apple ligt gaan bedrijven hun werknemers deze Kerst verwennen met een smartwatch, zodat ze fitter en productiever worden. Op een speciale pagina op de Apple-website legt het bedrijf uit hoe een zakelijk wellness-programma eruit kan zien.


Wellness-programma op de Apple Watch

Wellness met collega’s

Er zijn al bedrijven die op eigen initiatief een Apple Watch aan hun personeel hebben gegeven, zodat ze wat vaker van de bureaustoel afkomen, wat vaker gaan sporten en regelmatig ontspannen met een ademhalingsoefening. Hoe fitter en energieker jij bent, hoe meer je op je werk voor elkaar krijgt en hoe minder vaak je moet verzuimen omdat je je niet lekker voelt. Apple stimuleert dit nu door te wijzen op de vele manieren waarop je als kantoormedewerker actief, gezond en productief kunt blijven. Ze zetten daarbij apps als Vitality, Virgin Pulse en Lose It! in het zonnetje. Kun je leuk met je collega’s vergelijken wie de meeste kilo’s is kwijtgeraakt en zich het meest heeft uitgesloofd in de sportschool.

Wellness-programma voor Apple Watch

Het draait trouwens niet alleen om sport en fitness, maar ook om productiviteit. Apple raadt bijvoorbeeld iMessage, Agenda en de app Hours Tracker aan om op kantoor te gebruiken. Bedrijven met minder dan 100 medewerkers kunnen op eigen houtje beginnen met hun wellnessprogramma, terwijl grotere bedrijven het beste even met Apple contact op kunnen nemen. Bedrijven kunnen een mailtje naar corporatewellness@apple.com sturen om hengelen naar korting. In ieder geval wil Apple persoonlijk advies aanbieden aan medewerkers die meedoen, zodat ze met de juiste app op hun pols rondlopen.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.