Masters of the Air

Weekend kijktips: Masters of the Air, Expats en meer

We schrijven op iCulture regelmatig over streaming videodiensten en handige functies om meer uit deze diensten te halen. Maar wat ga je kijken op je Apple-apparaten? Daar besteden we in deze rubriek aandacht aan. Je kunt dit weekend kijken naar diverse nieuwe films en series.

In de rubriek Weekend-kijktips besteden we aandacht aan het nieuwe aanbod van de Streaming videodiensten zoals Apple TV+ (probeer gratis), Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. Maar ook lokale aanbieders zoals NLZiet (twee weken gratis!), Videoland, CineMember en Ziggo hebben van alles te bieden. Wekelijks komen er meer series bij en het is dan wel zo fijn als je weet welke series, films en documentaires er echt uitspringen. Wij hebben daarom een selectie gemaakt.

Apple TV+

Apple TV+ is de streamingdienst van Apple met originele films, series en documentaires biedt. De producties zijn vaak van hoge kwaliteit en zijn zonder advertenties te kijken. Alle content is ook offline te downloaden. Ontdek hoe je Apple TV+ 3 maanden gratis kunt kijken bij je aankoop. Geen nieuw device gekocht? Dan krijg je 7 dagen gratis.

Masters of the Air

Veelbelovend oorlogsdrama van de makers van Band of Brothers en The Pacific, over piloten die tijdens de Tweede Wereldoorlog missies uitvoeren boven nazi-Duitsland. Geproduceerd door Tom Hanks, Steven Spielberg en Gary Goetzman en met in de hoofdrol Austin Butler (Elvis). Het scenario van de boekverfilming werd geschreven door John Orloff (Band of Brothers), terwijl de regie in handen was van onder meer Cary Joji Fukunaga (No Time to Die), Dee Rees (Mudbound) en Tim van Patten (Game of Thrones). Kortom: een indrukwekkende crew.

Net als de HBO-series Band of Brothers en The Pacific speelt ook Masters of the Air zich af tijdens WO II. We volgen piloten van de 100th Bomb Group, die missies uitvoeren boven nazi-Duitsland. Hoog in de lucht krijgen ze te maken met barre weersomstandigheden, een gebrek aan zuurstof en vijandelijk vuur. De eerste twee afleveringen zijn nu te zien en de resterende zeven afleveringen volgen daarna wekelijks. Hieronder kun je de eerste vijf minuten bekijken, om te beoordelen of jij door het verhaal gegrepen wordt.

Bekijken: Masters of the Air op Apple TV+

Disney+

Disney+ biedt een breed scala aan content, waaronder films, tv-series en documentaires van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Geniet van een enorme collectie nieuwe en klassieke Disney-content. Je kunt genieten van HD-streaming zonder extra kosten. En je vindt bij Disney+ veel gezinsvriendelijke content, waardoor het geschikt is voor kijkers van alle leeftijden. Neem een jaarabonnement van 12 maanden en je krijgt 16% korting of bekijk onze Disney-deals.

Cristóbal Balenciaga

Biografie over het leven van de bekende modeontwerper Cristóbal Balenciaga. Nadat hij succes heeft in het Spanje van de jaren dertig vertrekt hij naar Parijs om daar zijn geluk te beproeven.

Cristóbal Balenciaga begint als ontwerper in 1937 en presenteert zijn eerste Parijse Haute Couture-collectie. Hij heeft een succesvolle carrière achter zich gelaten in zijn ateliers in Madrid en San Sebastian, waarbij hij de Spaanse elite en aristocratie kleedde. De ontwerpen die in Spanje de trend hadden gezet, werken echter niet helemaal in het verfijnde mode-imperium dat Parijs is geworden, waar Chanel, Dior en Givenchy de maatstaf zijn van de Haute Couture. Geleid door zijn obsessie voor controle over alle aspecten van zijn leven, zal Cristóbal Balenciaga zijn stijl bepalen en uiteindelijk een van de belangrijkste ontwerpers aller tijden worden. 

A Real Bug’s Life

Documentaireserie van National Geographic over insecten. Actrice en comédienne Awkwafina sprak de voice-over in.


Icoon met afbeelding van TV
Dit wil je zien!

💻 Probeer Apple TV+ 7 dagen gratis (of 1 jaar gratis bij geselecteerde devices)
🇳🇱 NLZIET: twee weken gratis kijken naar alle belangrijke Nederlandse zenders!
👽 SkyShowtime: probeer 7 dagen gratis, daarna €6,99 per maand
🏎 Viaplay: volg de F1 en Premier League met veel korting
🧟‍♀️ Pathé Thuis: kijk de beste films, ook recente blockbusters!
🎬 CineMember: kijk 2 weken gratis naar arthouse films


Netflix

Netflix biedt een uitgebreide collectie films, series, documentaires en originele content in diverse genres. Je kunt content downloaden om offline te kijken. Ook kun je op verschillende manieren kijken, waardoor je altijd wel een geschikt apparaat hebt.

Griselda

Sofia Vergara ziet er bijna onherkenbaar uit in deze keiharde gangsterserie, die het verhaal vertelt van een van de meest wrede en brutale criminelen van Colombia. De film gaat over Griselda Blanco (Vergara), een ambitieuze en slimme drugsbaron die in de jaren zeventig en tachtig een van de meest winstgevende kartels in Zuid-Amerika oprichtte. Dankzij haar meedogenloze underdogstatus kreeg Blanco een ongekende bekendheid. Hierdoor werd ze onder haar leeftijdsgenoten ‘The Godmother’ genoemd. Haar toewijding aan haar familie – die sommigen, waaronder de autoriteiten, als een zwakte zagen – leidde uiteindelijk tot haar ondergang. Een onstuimige mix van misdaaddrama, grenzeloos geweld en Vergara’s sublieme optreden.

Queer Eye (seizoen 8)

De Fab Five zijn terug voor het achtste seizoen. Deze keer keert de groep terug naar New Orleans om “de levens van hun helden een boost te geven – één make-over tegelijk”. Queer Eye is een groot succes in het reality-genre en zal ook nu weer veel kijkers trekken. Reken op veel gelach en tranen als Antoni, Bobby, Jonathan, Karamo en Tan het leven van nog meer mensen draai van 180 graden geven.

Masters of the Universe: Revolution

De Masters of the Universe-reboot van Kevin Smith bleek heel wat verdeeldheid te zaaien in juli 2021. Oude fans vonden het helemaal niets en dat maakte Smith woest; hij had er immers zo z’n best op gedaan? Nu probeert hij het opnieuw, met dezelfde cast en crew. De nieuwe versie op Netflix speelt zich kort na de finale van Revelation af en plaatst technologie tegenover magie. De nieuw gemechaniseerde Skeletor en zijn legioen Motherboard-krijgers gaan de strijd aan met Prins Adam/He-Man en zijn compagnons.

Badland Hunters

De Zuid-Koreaanse stad Seoul is in een apocalyptische woestenij veranderd na een dodelijke aardbeving. De overlevenden moeten niet alleen het hoofd bieden aan de bedreigingen van de natuur, maar ook aan die van zichzelf, omdat de wetteloze wereld enkel door macht wordt geregeerd. De onverschrokken jager Nam-san leeft al jaren in deze wereld. Hij komt in actie als een tiener, met wie hij goed bevriend is, ontvoerd wordt door een gestoorde dokter die experimenten op mensen uitvoert. 

The Favourite

Komisch drama van de regisseur van Poor Things over de relatie tussen de Britse koningin (Olivia Colman), haar vertrouwenspersoon (Rachel Weisz) en een nieuwe bediende (Emma Stone).

Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Al snel veranderen de dynamieken tussen de vrouwen en pogen ze invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis. 


Amazon Prime Video

Amazon Prime Video biedt een gevarieerde selectie van films, series en documentaires, waaronder exclusieve content. Ben je Amazon Prime-lid, dan heb je toegang tot deze streamingdienst én kun je genieten van extra voordelen zoals snellere verzending van Amazon-aankopen. Daarnaast kun je films huren of kopen. Start je gratis proefperiode van 30 dagen.

Expats

Een spannend mysteriedrama met Nicole Kidman, gebaseerd op Janice Y.K. Lee’s roman ‘The Expatriates’ en geregisseerd door Lulu Wang. Margaret, haar man Clarke en hun drie kinderen zijn vanuit de Verenigde Staten naar Hong Kong verhuisd. Ze hebben een gemeenschap van mede-expats opgebouwd waar ook Hilary en haar man David deel van uitmaken. De hechte gemeenschap raakt echter gebroken nadat een plotselinge familietragedie hun levens drastisch beïnvloedt. Margaret’s leven wordt daarbij doorkruisd door twee andere vrouwen: Hilary (Sarayu Blue) en Mercy (Ji-young Joo).


HBO Max

HBO Max biedt een breed scala aan hoogwaardige content, waaronder exclusieve HBO-series, films en documentaires zoals Game of Thrones en de nieuwste blockbusters. Het aanbod wordt continu bijgewerkt. Betaal jaarlijks en je bespaart 40%.

Morten

Nederlandse dramaserie over een politicus (Peter Paul Muller) die op koers ligt om de nieuwe minister-president te worden, totdat een duistere zaak uit zijn verleden zijn reputatie dreigt te beschadigen.

Lil Nas X: Long Live Montero

Een documentaire over deAmerikaanse rapper Lil Nas X, de artiest achter virale hits als ‘Old Town Road’ en ‘Montero’. We zien de rapper niet alleen op het podium en in de studio, maar vooral ook tijdens de voorbereiding op zijn eerste Amerikaanse headline-tour. Hij kijkt terug op zijn coming-out in 2019 en zijn nieuwe imago als Black queer-icon. HBO Max heeft vaak geweldige documentaires en dit heeft alles in zich om ook weer een winnaar te worden.



SkyShowtime

SkyShowtime is een streamingdienst die een uitgebreide collectie van films, series, sport, en kinderprogramma’s biedt. Het combineert content van bekende filmstudio’s zoals Dreamworks, Universal en Paramount. Het platform is gebruiksvriendelijk en laat je ook offline kijken. Bekijk welke korting op SkyShowtime je kunt krijgen.

Sexy Beast

De kruimeldieven Gal Dove en Don Logan zijn goede vrienden die hun beste leven leiden in het oosten van Londen in de jaren negentig. Gal daalt echter steeds verder af in de waanzin van de criminele wereld terwijl hij worstelt om een ​​vriendschap met Logan te onderhouden. Dan krijgt het tweetal de kans om mee te werken aan een spraakmakende overval met Teddy Bass, een rijzende ster in de criminele wereld. Wanneer Gal echter een romantisch gesprek begint met de verleidelijke filmster Deedee (Sarah Greene), worden de zaken ingewikkelder dan het paar aanvankelijk besefte.

James McArdle schittert als Gal Dove, naast zijn beste vriend en mede-delinquent Don Logan (Emun Elliot). Alle acht afleveringen van Sexy Beast zijn nu te bekijken.


Videoland

Videoland is een Nederlandse streamingdienst met veel aandacht voor Nederlandse producties. Je kunt onbeperkt kijken zonder reclames, ook naar series die op RTL te zien zijn. Ook kun je vooruit kijken naar series die op een later moment op RTL uitgezonden worden. De content wordt regelmatig vernieuwd, waardoor er altijd iets nieuws te bekijken is.

Juliet

Vlaamse politieserie waarin de Brusselse rechercheur Juliet Dumon na een familietragedie terugkeert naar het kustplaatsje waar ze opgroeide. Ze probeert een pleegezin te vinden voor haar tienernichtje Chloë. Geselecteerd voor het Filmfestival Oostende 2024.

Charlotte De Bruyne speelt de rol van rechercheur Juliet Dumon. Ze gaat tijdelijk aan de slag bij de politie in het kustplaatsje waar ze opgroeide. Ondertussen kampt ze met onverwerkte schuldgevoelens over dood van haar moeder en groeit ze steeds dichter naar haar nichtje toe. Juliet is de eerste tv-serie van auteur Hilde Vandermeeren, die bekend is van haar misdaadromans.


Voor het samenstellen van deze lijst hebben we – uiteraard met toestemming – gebruik gemaakt van de info van Nieuwdezeweek.nl

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.