Android Wear wordt Wear OS

Wear OS is de nieuwe naam van Android Wear, om meer iPhone-gebruikers te trekken

Android Wear van Google krijgt een nieuwe naam. Met Wear OS wil Google benadrukken dat de horloges niet alleen geschikt zijn voor Android-gebruikers, maar ook voor mensen met een iPhone. Is dit voor jou nu reden om een dergelijk horloge te overwegen?
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Wear OS: nieuwe naam voor Android Wear

Misschien voelde jij ook wel wat weerstand om een Android Wear-horloge om je pols te gespen. Als verstokte Apple-gebruiker haal je misschien liever geen Android in huis. De naam wekt ook de indruk dat je er een Android-smartphone voor nodig hebt.

Google gaat hier iets aan doen en geeft het smartwatch-platform een nieuwe uitstraling inclusief een nieuw logo en nieuwe naam: Wear OS. Het bedrijf hoopt hiermee te laten zien dat de horloges ook samenwerken met een iPhone. Met de naamsverandering hoopt Google te benadrukken dat het een OS voor iedereen is. De naamswijziging werd aangekondigd door Dennis Troper in een blogposting. Hij is directeur productmanagement voor het nieuwe ‘Wear OS by Google’, zoals het besturingssysteem nu officieel heet. Troper zegt: “terwijl onze technologie en partnerships zich hebben ontwikkeld, geldt dat ook voor onze gebruikers”.


Android Wear wordt Wear OS

Betere samenwerking met iPhone
Google benadrukt dat een op de drie Android Wear-gebruikers een iPhone heeft. Sinds de update naar Android Wear 2.0 werken de horloges al beter samen met iPhones. Google vindt echter dat de merkbeleving dit nog niet uitstraalt. Het lijkt, volgens Google, nu nog alsof de horloges alleen werken met telefoons waar Android op draait.

Android Wear wordt Wear OS

Android Wear werd vier jaar geleden aangekondigd in maart 2014, een jaar voordat de Apple Watch op de markt kwam. Eerder dit jaar constateerden we nog dat de Apple Watch profiteert van de stilstand bij Android Wear

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2018, 20:44
Bron Bron Google Blog
Categorie Achtergrond
Onderwerpen android, google, horloge, smartwatch
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.