Met Wakefy verander je je Mac in een wekker

Heb je niet genoeg aan de wekker van je iPhone of iPad, dan is de Mac-app Wakefy misschien wel iets voor jou. Met deze app kun je je Mac namelijk als wekker gebruiken.

Wakefy: de wekker voor je Mac

Wakefy is een nieuwe app voor de Mac die ervoor zorgt dat je een wekker op de Mac hebt. Dit is handig voor wanneer je niet genoeg hebt aan de wekker van de iPhone of iPad. De app gebruikt de muziek van Spotify om je wakker te maken. De app is niet te downloaden in de App Store, omdat de app meer toestemming vraagt dan Apple acceptabel vindt.


Om de wekker te gebruiken hoef je alleen maar de tijd en de muziek waarmee je wakker wilt worden, in te stellen. Wakefy zoekt alleen in de complete collectie van Spotify. Je kunt bijvoorbeeld niet kijken bij je bewaarde afspeellijsten.

Twee nadelen
Er zitten twee nadelen aan de app. Het eerste nadeel van Wakefy is dat je Spotify-muziek begint te spelen zodra de wekker gaat. Dit is uiteraard de bedoeling, maar je moet het via de Spotify-app weer afsluiten. Hierdoor is het niet makkelijk om je wekker snel uit te zetten. Het kan wel weer handig zijn wanneer je de neiging hebt om op de snoozebutton te drukken, want dat kan niet bij deze app. Je kunt alleen de muziek uitzetten. Hierdoor ben je wel direct wakker.

Wakefy: de wekker voor je Mac

Het tweede nadeel van de app is dat de app toestemming moet hebben om je Mac aan te kunnen zetten. Wanneer je een vaste iMac hebt die verder niemand gebruikt is dit wel te doen, maar voor een MacBook die je overal mee naar toe neemt is dit niet ideaal.

Zoals eerder vermeld is de app niet te downloaden in de Mac App Store, maar kun je hem op de website van Wakefy terugvinden. Wakefy kan een handige toevoeging zijn voor je ochtendroutine mocht je het geen probleem vinden om je Mac automatisch te laten inloggen, maar wij blijven toch liever de iPhone als wekker gebruiken. Hieronder vind je tips hoe dit werkt.

Bekijk ook

iPhone als wekker gebruiken

Je kunt de iPhone als wekker gebruiken, om 's ochtends vroeg op tijd wakker te worden of om nog even te snoozen. In deze tip lees je hoe je de wekker op de iPhone kunt instellen, het volume van het alarmgeluid aanpast en met je favoriete muziek wakker wordt.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.