android_wear_ios

Android Wear werkt vanaf nu officieel ook met iOS

Android Wear werkt vanaf vandaag ook met iOS. Google heeft een app beschikbaar gesteld, die echter alleen met de nieuwste horloges werkt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bezitters van een Android Wear-horloge kunnen vanaf vandaag hun klokje ook vanaf de iPhone bedienen. In de loop van de avond komt er de benodigde Android Wear-app voor iOS beschikbaar, die overigens alleen met de nieuwste horloges werkt. Huawei verklapte de aanstaande ondersteuning voor iOS dit weekend al.

Alleen LG Urbane en nieuwer

lg_urbaneEen jaar geleden kwamen de eerste Android Wear-horloges uit, ruim voordat de Apple Watch op de markt kwam. Vanaf nu wordt de keuze van een smartwatch nog iets lastiger, want iPhone-gebruikers die een wat goedkoper horloge zoeken, hebben genoeg keuze in de Android Wear-grabbelbak in de winkel. Je zult dan wel de nieuwste modellen moeten nemen, want Android Wear voor iOS werkt voorlopig alleen voor de LG Watch Urbane (zie foto) en toekomstige Android Wear-horloges. Het gaat daarbij om nieuwe modellen van (uiteraard) Huawei, Asus en Motorola. Het is daardoor niet mogelijk om je iPhone te koppelen met de populaire Moto 360.

Update: volgens The Verge werkt het probleemloos als je de laatste softwareversie op de Moto 360 hebt geïnstalleerd. Toch zijn er ook mensen die melden, dat het niet werkt (maar wellicht beschikken zij onbewust toch nog over oudere firmware).

Dat Google ervoor heeft gekozen om alleen de nieuwste Android Wear-horloges te ondersteunen, heeft volgens een woordvoerder te maken met het bieden van een ‘geweldige gebruikservaring’. Google werkte samen met de fabrikanten om te zorgen dat de horloges goed samenwerken met de iPhone. Achter de schermen lijkt het vooral erom te gaan dat de nieuwste versie van Android Wear is geïnstalleerd: bij aankoop van een nieuw horloge kan de fabrikant garanderen dat de nieuwste versie erop staat, maar bij bestaande gebruikers is het lastiger om zeker te weten dat ze steeds braaf een update hebben uitgevoerd (voorzover beschikbaar).

android_wear_ios

Android Wear werkt samen met iPhone 5 en hoger

Aan de iPhone-kant hoef je trouwens niet het nieuwste toestel te hebben. De app komt beschikbaar voor de iPhone 5 met minimaal iOS 8.2. Je kunt via de software notificaties van bijvoorbeeld Gmail, Google Agenda en Google Now instellen. Ook is er ondersteuning voor Google Fit en zelfs voor Apple’s eigen agenda-software. Google Translatie werkt ook. Bovendien kun je op een Android Wear-horloge voortaan notificaties zien van allerlei iPhone-apps van derden.

Wat niet mogelijk is, is via de iPhone-app extra apps via de Google Play Store te installeren op het horloge. Interactie met allerlei apps van derden is ook (nog) niet mogelijk, maar Google belooft dat ze dit zullen veranderen.

Waarom zou je een Android Wear-horloge willen hebben, in plaats van de Apple Watch? In de eerste plaats is er natuurlijk de prijs, dat voor veel mensen toch een doorslaggevende rol speelt. Daarnaast heb je keuze uit horloges van veel meer fabrikanten. Het derde belangrijke argument is dat je bij Android Wear kunt zorgen dat het scherm altijd aan staat, zodat je niet je pols hoeft te bewegen om te zien hoe laat het is. En tenslotte heb je bij Android Wear iets meer vrijheid. Je kunt elk type wijzerplaat instellen, ook designs die Jony Ive nooit zou goedkeuren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2015, 11:07
Categorie Accessoires
Onderwerpen android wear, horloge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.