Siri wijzerplaat in watchOS 4.

watchOS 4 voor de Apple Watch aangekondigd: dit is er nieuw

watchOS 4 voor de Apple Watch is zojuist door Apple aangekondigd. Welke functies komen er binnenkort allemaal naar de Apple Watch? In dit artikel lees je alles over de nieuwe functies.

Apple heeft watchOS 4 voor de Apple Watch aangekondigd, de eerstvolgende grote update voor Apple’s horloge. watchOS 4 bevat weer een reeks verbeteringen en nieuwe functies voor de Apple Watch. In dit artikel praten we je bij over alle onthullingen en lees je wanneer watchOS 4 beschikbaar komt.

Siri wijzerplaat in watchOS 4.

watchOS 4 voor Apple Watch: deze functies zijn nieuw

Apple heeft tijdens de WWDC traditiegetrouw ook aandacht besteed aan de Apple Watch en watchOS. Na watchOS 3 vorig jaar is het nu de beurt aan watchOS 4, de volgende grote update voor de Apple Watch. Tijdens de keynote besprak Apple enkele nieuwe functies die Apple Watch-gebruikers later dit jaar kunnen benutten. Van tevoren waren er weinig verwachtingen, want er waren nog geen vroegtijdige details uitgelekt over mogelijke functies in watchOS 4.

Meer wijzerplaten voor Apple Watch

De Apple Watch krijgt met watchOS 4 nieuwe wijzerplaten. Er is een nieuwe wijzerplaat die gebruikmaakt van Siri, waardoor je altijd de juiste informatie in beeld krijgt op basis van het verkeer, je afspraken en meer. Door aan de Digital Crown te draaien, kun je meer zien wat er in het verschiet ligt. Ook zie je informatie van third-party apps. Met de wijzerplaat komt vooral de intelligentie van Siri aan bod. Ook nieuw zijn Woody, Jessie en Buzz Lightyear van Toy Story die hun eigen wijzerplaat krijgen.

watchOS 4 Woody wijzerplaat

Meer focus op sport in watchOS 4

watchOS 4 legt nog meer de focus op sport. Voor de Activiteit-app zijn er bijvoorbeeld maandelijkse uitdagingen, zodat je aangemoedigd wordt om meer te bewegen. De Workout-app is vernieuwd en heeft een nieuw uiterlijk, zodat je beter kunt navigeren. Het zwemmen met de Apple Watch is ook verbeterd. Dankzij nieuwe mogelijkheden in de Workout-app kun je nu meer sporten bijhouden en gaat het bijhouden van je sportprestaties makkelijker. Nieuw is bijvoorbeeld de mogelijkheid om een Hight Intensity Interval Training te starten. Ook start je meerdere workouts tegelijk. De afgelopen jaren lag er al steeds meer focus op sportfuncties van de Apple Watch met onder andere de nieuwe Apple Watch Nike+ en met watchOS 4 komen daar dus nieuwe mogelijkheden bij.

De Apple Watch gaat ook samenwerken met sportschooltoestellen van TechnoGym en andere populaire merken voor sportschoolapparaten. Door de Apple Watch bij het toestel te houden, wordt automatisch de juiste workout gestart.

watchOS 4 Activiteit-app

Nieuwe Muziek-app voor Apple Watch

De Muziek-app voor de Apple Watch wordt ook vernieuwd. Door aan de Digital Crown te draaien kun je zo eenvoudig de juiste muziek selecteren. Vooral in combinatie met de AirPods moet de Muziek-app een stuk beter werken en krijg je sneller je favoriete muziek te zien.

Nieuwe Dock voor Apple Watch

De Dock voor de Apple Watch werd met watchOS 3 toegevoegd, maar is nu opnieuw ontworpen. In plaats van horizontaal scrol je nu verticaal door je favoriete apps. Dit kan eenvoudig via de Digital Crown, zodat je sneller je favoriete app kan openen.

Andere verbeteringen watchOS 4

Ontwikkelaars kunnen nu gebruikmaken van Bluetooth-accessoires om hun apps mee te verbinden, waardoor er meer mogelijk is met de Apple Watch in combinatie met externe accessoires. Bovendien komt er een zaklampfunctie in het Bedieningspaneel, die goed van pas komt als je in een noodsituatie zit.

watchOS 4 functies op WWDC 2017

Beschikbaarheid watchOS 4

watchOS 4 komt naar verwachting deze herfst beschikbaar voor gebruikers met een Apple Watch, tegelijk met iOS 11 en de andere nieuwe software-updates. De eerste betaversie van watchOS 4 komt vanavond nog beschikbaar. Publieke testers krijgen waarschijnlijk geen watchOS 4 beta beschikbaar om te downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 juni 2017, 19:31
Categorie iDevices
Onderwerpen apple watch, watchos 4, wwdc, wwdc 2017

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.