Volume Mixer voor de Mac laat je het volume van apps afzonderlijk bedienen.

Bedien het volume van Mac-apps afzonderlijk met Volume Mixer

Dankzij Volume Mixer kun je het geluid van al je Mac-apps afzonderlijk bedienen, zonder dat dit direct invloed heeft op alle andere apps. Zo zet je het geluid van Safari minder hard, zonder dat het volume van je iTunes-muziek verlaagd wordt.

Volume Mixer voor de Mac laat je het volume van apps afzonderlijk bedienen.
Zet je het geluid van je Mac harder of zachter, dan heeft dit invloed op alle apps die op je Mac staan. Enkele apps hebben wel afzonderlijke volume sliders, zoals iTunes. Maar dankzij Volume Mixer is het mogelijk om het volume van élke geïnstalleerde Mac-app afzonderlijk te bedienen.

Geluid bedienen van alle apps met Volume Mixer

Volume Mixer is een aparte app die je te allen tijde kunt raadplegen via de menubalk bovenin je Mac. Zodra je de app geïnstalleerd hebt en je je Mac opnieuw opgestart hebt, kun je Volume Mixer gebruiken om het volume van elke app apart te bedienen. Zo zet je het geluid van een YouTube-filmpje in Safari zachter, terwijl het geluid van iTunes even hard uit de speakers klinkt.

Volume Mixer voor de app met bedieningspaneel.

Door op het icoontje in de menubalk te klikken, verschijnt een klein schuifpaneel met daarboven de afzonderlijke appicoontjes. Zo zie je direct welke apps je allemaal kunt bedienen. En wil je een specifieke app het stilzwijgen doen opleggen, dan hoef je alleen maar twee keer op het icoontje te klikken. In eerste instantie is het volume van apps verbonden aan het algemene volume van het systeem, maar door met je rechtermuisknop op een icoontje te klikken, kun je dit ontkoppelen.

Gratis trial voor 15 dagen

Volume Mixer is gratis te downloaden via deze website en dus niet als aparte app in de Mac App Store. Je kunt de app vijftien dagen lang gratis blijven gebruiken, maar daarna zul je tot aanschaf over moeten gaan. Dit kost €9,30 voor twee computers of €13,95 voor vijf computers. Wil je de ontwikkeling extra steunen, dan kun je voor vijf computers ook €18,60 betalen. Let er wel op dat na het installeren en herstarten van je computer, alle apps en programma’s in Launchpad uit hun mappen verwijderd worden en je deze dus weer opnieuw moet ordenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2016, 18:28
Categorieën Apps, Mac & macOS
Onderwerpen geluid, mac

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.