AnyCloud-appicoon.

Combineer verschillende clouddiensten in één app met AnyCloud

Als je veel verschillende clouddiensten gebruikt, kan AnyCloud een handig hulpmiddel zijn. Deze app laat alle documenten en bestanden zien van verschillende opslagdiensten en sociale media.

AnyCloud-appicoon.Je telefoon staat tegenwoordig vol met allerlei verschillende apps. Van games tot nieuwsapps en van social media tot productiviteit. En als je verschillende clouddiensten gebruikt om allerlei bestanden te synchroniseren, heb je ook voor elke dienst een aparte app. Herken je jezelf in deze situatie? Dan is AnyCloud wellicht wat voor jou, want dankzij deze app kun je verschillende clouddiensten bij elkaar plaatsen in één app.

AnyCloud: al je foto’s en bestanden in één app

Het idee achter AnyCloud is simpel: combineer verschillende diensten in één app zodat je niet telkens afzonderlijke apps hoeft te gebruiken om al jouw eigen geuploade content te bekijken. Om de app te kunnen gebruiken is wel een account van Google+ of Facebook vereist. Zonder één van deze twee account is het niet mogelijk de app te gebruiken, wat een vreemde keuze is. Je hoeft echter niet bang te zijn dat de app ongevraagd berichten op je Facebook-profiel plaatst.

Verschillende accounts in AnyCloud. AnyCloud met recente bestanden.

Je kunt een hoop verschillende clouddiensten koppelen, maar als je enkel en alleen gebruikmaakt van iCloud, dan kun je helaas weinig met de app doen. Naast het koppelen van verschillende clouddiensten, kun je ook andere soorten accounts aan de app verbinden. Denk bijvoorbeeld aan je Instagram-account, zodat je niet alleen je eigen foto’s maar ook de foto’s van je Instagram-feed kunt bekijken.

Je kunt bovendien vrienden via Facebook uitnodigen om ook gebruik te maken van AnyCloud, zodat je bepaalde content van hen kunt bekijken die zij openbaar gedeeld hebben. En wil je een foto of document delen buiten de app om, dan kun je dat ook rechtstreeks vanuit AnyCloud regelen. Tot slot kun je ook je e-mailaccount aan AnyCloud koppelen, zodat je alle bijlages in één overzicht ziet.

AnyCloud met Instagram-feed. AnyCloud met Dropbox-bestanden.

Het nadeel van AnyCloud is wel dat de app alleen bedoeld is om je content in te zien. Het is dus niet mogelijk om ook daadwerkelijke nieuw materiaal te uploaden, waardoor het vooral een etalage is van al jouw eigen bestanden. Hierdoor heb je in veel gevallen toch nog de apps van de desbetreffende diensten nodig, waardoor je toestel niet helemaal vrij komt van de vele verschillende apps.

AnyCloud is ook te benaderen vanaf een website, terwijl de app beschikbaar is voor onder andere de iPhone en iPad. De dienst is gratis te gebruiken, maar met een in-app aankoop zijn er wel upgrade-mogelijkheden. Voor €2,99 is het bijvoorbeeld mogelijk om alle documenten op alle apparaten te bekijken, maar voordat je op deze aankoop over gaat is het verstandig om eerst de gratis opties uit te proberen. De ontwikkelaar benadrukt dat er niks opgeslagen wordt in AnyCloud en dat alle diensten alleen op afstand benaderd worden, zonder persoonlijke gegevens op te slaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2016, 19:17
Categorie Apps
Onderwerpen cloud, cloudopslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.