Documentaire-serie Visible: Out on Television vanaf nu op Apple TV+

Alle afleveringen nu te zien
Apple bekent kleur met een nieuwe documentaireserie die nu op Apple TV+ te zien is. Visible: Out on Television gaat over de Amerikaanse LGBTQ-beweging op televisie.

Visible: Out on Television

Aan de regenboogletters is al af te leiden waar deze documentairereeks over gaat: diversiteit. Het gaat om een vijfdelige serie waarin de macht van televisie wordt besproken om culturele veranderingen te weeg te brengen, in het bijzonder voor de LGBTQ-community. De meeste films en series die op Apple TV+ te zien zijn, bevatten meestal wel een boodschap en bij
Visible: Out on Television ligt dat er extra dik bovenop. Het gaat om thema’s zoals homofobie, de evolutie van LGBTQ-karakters en de impact van LGBTQ op televisie en andersom.


De serie is gemaakt door uitvoerend producenten Wanda Sykes en Wilson Cruz. Zij combineerden archiefbeelden met prominente activisten uit de community en spreken over serieuze onderwerpen. Zo komen Ellen DeGeneres, Oprah Winfrey, Anderson Cooper, Billy Porter, Rachel Maddow, Don Lemon, Sara Ramirez, Jesse Tyler Ferguson en anderen aan het woord. Apple laat weten dat veel interviews nooit eerder te zien zijn geweest.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De vijfdelige serie is onderverdeeld in afleveringen van 50 minuten tot ruim een uur, met meerdere commentaarstemmen van Janet Mock, Margaret Cho, Asia Kate Dillon, Neil Patrick Harris en Lena Waithe. Zij hebben elk hun eigen bijdrage geleverd aan de LGBTQ beweging. Het geheel staat onder aansturing van Emmy-winnaars Ryan White en Jessica Hargrave. White werkte eerder aan Ask Dr. Ruth, The Case Against 8 en The Keepers.

Veel grote namen dus. Wat kan er dan nog misgaan? Nou, er is nog veel werk te doen op het gebied van acceptatie en het was te verwachten dat Apple zich als bedrijf dat zich sterk maakt voor diversiteit, zich nu ook op dit thema stort.

De vijf afleveringen zijn nu exclusief op Apple TV+ te zien, de dag van de liefde. Liever iets anders zien? Je kunt sinds kort kijken naar Little America, Mythic Quest: Raven’s Baquet en nog veel meer. Bekijk ook ons overzicht van Apple TV+ voor meer info over de dienst.

Bekijk ook

Apple TV+: alles over de films en series van Apple's videodienst

Apple TV+ is Apple's eigen streaming videodienst. Wat is zoal het aanbod van Apple TV Plus en welke films en series kun je kijken? Lees hier alles over Apple TV+, de streamingdienst van Apple.

Revisiegeschiedenis:

  • 2020 - 14 februari: De documentaire-serie is nu te zien. Het artikel is daarom bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.