Twitter Explore

Twitter laat je nu inloggen met tweefactorautenticatie-apps van derden

Twitter laat je in de app nu ook inloggen met tweestapsverificatie via een third party-app zoals 1Password of Authy. Dit is veiliger dan het inloggen met een code via SMS.

Twitter Explore

In de Twitter-app kon je al tweefactorauthenticatie inschakelen, maar daarbij werd de code via SMS gestuurd en dat is niet altijd veilig of handig. Vanaf nu kan het ook met third party-apps voor tweefactorauthenticatie.

Twitter nog veiliger

Twitter maakte het nieuws bekend in – hoe kan het ook anders – een tweet. Veel aanvullende informatie geven ze niet en ook de supportpagina is vrij summier, maar het betekent dat je voortaan apps zoals 1Password, LastPass Authenticator en Authy kunt gebruiken. Dit zijn apps die we nader hebben besproken in onze lijst voor tweefactorauthenticatie-apps.

Twitter voerde in 2013 al de tweestapsverificatie in voor beveiligd inloggen. Vanaf het prille begin werkte het met een SMS-code. Je moest dus altijd je iPhone bij de hand hebben om bijvoorbeeld in de browser te kunnen inloggen bij Twitter. Mocht je iPhone zoekraken, dan kon je ook nog terugvallen op backup-codes, die je op een veilige plaats moest opbergen. Met de nieuw toegevoegde optie om apps van derde partijen te gebruiken moet je nog steeds je iPhone onder handbereik hebben, maar de code kan niet meer vanuit SMS onderschept worden. En een ander voordeel: de tweefactorcode kan nu ook via een iPad-app of Mac-app gegenereerd worden.

Meteen maar even inschakelen dus! Dat doe je het makkelijkst op de desktop:

  1. Ga naar de Twitter-website en log in.
  2. Kies Instellingen > Account > Bekijk jouw verificatiemethodes voor inloggen.
  3. Bevestig met je wachtwoord en kies vervolgens Mobiele veiligheidsapp > Wijzigen.

In de Twitter-app doe je het als volgt:

  1. Ga naar Instellingen en privacy > Account > Beveiliging.
  2. Klik op Inlogcodegenerator.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1Password

1Password is een van de bekendste wachtwoordenapps voor iPhone, iPad en Mac. De app wordt gemaakt door AgileBits en loopt vaak voorop met nieuwe functies. Met 1Password kun je wachtwoorden, creditcardnummers en andere vertrouwelijke informatie veilig opslaan. Hieronder zie je onze belangrijkste artikelen over 1Password.

1Password
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.