Twitter-app voor iOS veiliger door inlogverificatie

Twitter heeft versie 5.9 uitgebracht met tweestaps inlogverificatie, een mooie gallery met foto's van anderen en beheer van lijsten vanuit de app.

Twitter 5.7 iPhone iPadTwitter heeft vanavond een nieuwe versie van de Twitter-app voor iOS uitgebracht. Die brengt tweestapsverificatie bij het inloggen. Je kunt dit instellen via de Twitter-app zelf. Daarna moet je altijd je iPhone op zak hebben om bijvoorbeeld via een browser te kunnen inloggen. Mocht je iPhone zoekraken, dan kun je altijd terugvallen op backup-codes die je op een veilige plaats moet opbergen. Zo krijg je alsnog toegang tot je Twitter-account, zelfs als je je iPhone kwijt bent.

Ook in deze update: het bekijken van foto’s van anderen in een gallery als je het profiel van een vriend bezoekt. Met de knop ‘Bekijk meer foto’s’ krijg je de fraai uitgevoerde fotogallery in beeld. Ook kun je zoekresultaten van foto’s nu als gallery weergeven.

Nog een andere nieuwe functie: het is nu vanuit de app mogelijk om lijsten te bewerken, titels en beschrijvingen van lijsten te beheren en leden toe te voegen aan lijsten en op een later moment weer te verwijderen. Daarnaast heeft Twitter enkele oplossingen voor fouten doorgevoerd, zodat de app nog beter presteert.

twitter fotogallery twitter lijsten beheren

Inlogverificatie: zo werkt het

Om de inlogverificatie van Twitter te gebruiken heb je geen telefoonnummer nodig. Door gebruik te maken van pushberichten en goedkeuren binnen de app hoef je niet je telefoonnummer op te geven. Beheer je meerdere Twitter-accounts, dan kun je ze allemaal verifiëren. Inlogverificatie met SMS werkt via diverse wereldwijde mobiele operators. Let op: in het lijstje staan voor Nederland alleen T-Mobile en 2Degrees, België staat helemaal niet in de lijst. Zodra er een verzoek wordt gedaan om in te loggen zie je in de iPhone-app de details van de gebruikte browser en de locatie van de app. Krijg je een inlogverzoek uit het buitenland, dan moet je erop bedacht zijn dat iemand niet je account probeert te hacken.

Ga als volgt te werk:

  1. Ga in de Twitter-app naar het tabblad Ik, tik op Instellingen (het tandwiel) en tik op Instellingen.
  2. Blader naar het gewenste account en tik op Beveiliging.
  3. Je ziet nu een schakelaar om de inlogbeveiliging in te schakelen.
  4. Sla de backupcode op een veilige plaats op. Je hebt dit nodig als je toegang wilt hebben tot je account, wanneer je iPhone zoek is.
  5. Voer de inlogverificatie uit. Daarna heb je je iPhone nodig, telkens wanneer je op een computer of mobiel apparaat bij Twitter probeert in te loggen.
  6. Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 5.0+)

    twitter inlogcode

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 augustus 2013, 20:45
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.