Twitter audiotweets.

Twitter laat je nu ook letterlijk je stem horen met audiotweets

Twitter introduceert audiotweets, een nieuwe manier om te tweeten vanaf je iPhone. Het zijn een soort van spraakberichten, van maximaal 140 seconden.

De basis van Twitter is al jarenlang hetzelfde: korte berichtjes delen van maximaal 280 tekens, al dan niet met een link, afbeelding, video of gif. Maar soms kan je je met woorden niet altijd goed uitdrukken of wil je iets delen wat alleen met geluid kan. Twitter heeft daarom nu de audiotweets geïntroduceerd, als eerste bij een beperkt aantal iOS-gebruikers.

Twitter met audiotweets

Twitter noemt het in hun blogpost vooral nog een test, maar het wordt de komende tijd wel breder uitgerold. Bij het opstellen van een nieuwe tweet, zie je naast de cameraknop een opnameknop voor het opnemen van je audio. Bij elke tweet mag dit maximaal 140 seconden zijn (dus bijna twee en een halve minuut). Is je opname langer, dan wordt er automatisch een nieuwe audiotweet gemaakt en die als thread verstuurd.

De audiotweets verschijnen als gewone tweets in je tijdlijn. Je herkent ze aan een grote afbeelding met afspeelknop, met daarin de profielfoto van het desbetreffende account. Zodra je een audiotweet afspeelt, verschijnt onderaan de app een aparte balk waar je de tweet kan pauzeren of wegtikken. De audio tweets blijven afspelen, ook als je door de app bladert of zelfs een andere app op je iPhone gebruikt.

Twitter test wel vaker nieuwe functies, maar uiteindelijk wordt een groot deel hiervan wel breder uitgerold en officieel uitgebracht. Twitter belooft dat iedereen op iOS de komende weken gebruik kan maken van deze functie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.