Apple TV garantie

tvOS 13.3 beschikbaar voor de Apple TV HD en Apple TV 4K

Apple heeft zojuist tvOS 13.3 uitgebracht. Dit is de nieuwste versie voor de Apple TV HD en Apple TV 4K. De update bevat voornamelijk bugfixes, maar ook een handige functie voor je beginscherm.

tvOS 13.3 beschikbaar

Naast de updates voor iPhone en iPad heeft Apple nu ook een nieuwe update voor de Apple TV uitgebracht. Je hoeft niet veel te verwachten, want de meeste veranderingen zitten onder de motorkap. Er is wel één noemenswaardige functie.

Sinds tvOS 13 zie je filmtrailers in het groot op je beginscherm zodra je de TV-app geselecteerd hebt. Voorheen verscheen in deze Top Shelf een reeks van titels uit je bibliotheek, zodat je er snel naartoe kan navigeren. Sommige gebruikers kregen heimwee naar deze functie en vonden de beeldvullende trailers afleidend, dus Apple biedt nu de optie om het uit te schakelen. In plaats daarvan kun je er nu voor kiezen om films te tonen die je in je wachtlijst hebt gezet. Hiermee lijkt je beginscherm weer op tvOS 12.

Verder bevat tvOS 13.3 geen nieuwe functies die met het blote oog zichtbaar zijn. We verwachten wel dat Apple de nodige bugs opgelost heeft.

Apple TV met beginscherm in tvOS 13.

tvOS 13.3 downloaden
tvOS 13.3 is alleen beschikbaar op de Apple TV HD en Apple TV 4K. Weet je niet welke Apple TV je hebt? Check dan ons artikel met alle Apple TV-modellen. Daarin vind je precies hoe je de modellen kunt herkennen.

Je downloadt tvOS 13.3 als volgt:

  1. Ga op de Apple TV naar de Instellingen-app.
  2. Kies voor Systeem, helemaal onderaan.
  3. Selecteer Software-update en check of de nieuwe update geïnstalleerd kan worden.
  4. De update wordt gedownload en de Apple TV start opnieuw op als de installatie voltooid is.

Bekijk ook

Apple TV updaten en apps bijwerken doe je zo

Om de Apple TV te updaten zijn er een aantal handelingen nodig. In deze tip leggen we uit hoe je niet alleen je Apple TV zelf, maar ook afzonderlijke apps kunt updaten om gebruik te maken van e nieuwste functies.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.