iPadOS 13.3 Final.

iPadOS 13.3 nu te downloaden: dit zijn de nieuwe functies

iPad-bezitters kunnen hun tablet weer updaten, want iPadOS 13.3 is nu beschikbaar. Apple heeft in deze versie wederom wat bugs opgelost, maar er zit ook een aantal nieuwe functies in.

iPadOS 13.3 beschikbaar

De update voor de iPad is nagenoeg hetzelfde als iOS 13.3 voor de iPhone, die eveneens vanavond is verschenen. Eén van de nieuwe functies is communicatielimieten. Met deze functie voor Schermtijd kun je instellen wanneer je wel en geen contact mag hebben met specifieke personen. Vooral voor ouders kan deze functie van pas komen. Zo kun je instellen dat je kinderen ’s avonds laat niet met vrienden kunnen chatten, maar jou altijd berichten mogen sturen of bellen met FaceTime Audio.

Op de iPad zal deze functie goed van pas komen, omdat dit type apparaat vaak met kinderen gedeeld wordt. Dankzij de Communicatielimieten hou je dus zelf in de hand met wie diegene contact legt.

Gebruik je de nieuwe Memoji nooit, dan kun je deze nu echt uitschakelen. Voorheen was het alleen mogelijk om ze slechts te verbergen, maar in iPadOS 13.3 zit nu een schakelaar waarmee je ze helemaal uit kan zetten. Je vindt dit via Instellingen > Toetsenbord.

Andere vernieuwingen zijn de ondersteuning voor beveiligingssleutels en een vernieuwd menu voor de Berichten-app zodra je een bericht lang ingedrukt houdt. Tot slot heeft Apple enkele bugs opgelost. De exacte lijst met bugfixes volgt zo snel mogelijk, zodra we de releasenotes van iPadOS 13.3 hebben.

iPadOS 13.3 downloaden
Om iPadOS 13.3 te downloaden, doe je het volgende:

  1. Ga op je iPad naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Wacht tot de update in beeld verschijnt.
  2. Tik op Download en installeer.
  3. Wacht tot je toestel opnieuw is opgestart en de installatie voltooid is.

Je kunt de update ook uitvoeren via iTunes of de Finder. Sluit daarvoor je iPad met een kabel aan aan je Mac en open iTunes of de Finder in macOS Catalina. Voor Windows open je iTunes. Klik op je aangesloten apparaat en kies voor Zoek naar update. De update wordt vervolgens gedownload en daarna op je toestel geïnstalleerd.

Bekijk ook

iPhone updaten: zo kun je de nieuwste iOS-versie installeren

Hoe kun je de software op je iPhone bijwerken naar de nieuwste versie van iOS? In deze tip leggen we uit hoe je iPhone Met een over the air (OTA) update kun je de systeemsoftware van de iPhone of iPad bijwerken, zonder dat je een computer met iTunes nodig hebt. In deze tip leggen we het uit.

Zit je op de beta van iPadOS 13.3, dan moet je mogelijk eerst het betaprofiel verwijderen voordat je kan updaten. Je doet dit via Instellingen > Algemeen > Profiel. Vervolgens kun je de update downloaden en installeren volgens de stappen hierboven.

Bekijk ook

Zo kun je je afmelden voor de beta's van iOS, watchOS, macOS en tvOS

Als je geen publieke betaversies van iOS, macOS en tvOS meer wilt ontvangen, kun je je hiervoor eenvoudig afmelden. In deze tip leggen we uit hoe je dit doet.

Let op: houd de reacties on-topic, concreet en overzichtelijk voor anderen. Persoonlijke statusupdates of je download gestart/gelukt is, voegen niets toe aan de discussie. Ook kan het iets langer duren voordat de update zichtbaar is. Ook dit hoef je niet te melden. Deze reacties worden verwijderd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.