Kuo: ‘2021 iPhone krijgt zowel Face ID als Touch ID onder scherm’

Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple in 2021 een iPhone uitbrengen, die zowel beschikt over Face ID als over Touch ID onder het scherm.

Face ID en Touch ID gecombineerd

De bekende Apple-analist bracht vandaag een nieuw rapport uit, waarin hij beweert dat Apple Touch ID gaat terugbrengen op de iPhone. Het zou gaan om de modellen van 2021. Maar dat betekent niet dat Apple stopt met Face ID. Dat zit er namelijk nog steeds in. Kuo denkt dat Apple beide technologieën in de iPhone gaat stoppen, zodat je de keuze hebt. Tot nu toe was Apple niet in staat om iets dergelijks te combineren, omdat de technologie er nog niet klaar voor was.


Kuo heeft zich echter in de productieketen van Apple verdiept en doet de inschatting dat de technologische obstakels de komende 18 maanden zullen worden opgelost. Eerder dit weekend deed Kuo een voorspelling over de gevolgen van de dreigende importheffingen voor China. Hij denkt dat Apple de extra kosten van importheffingen zelf zal dragen en niet zal verwerken in de prijs van de producten.

Bekijk ook

Kuo: 'Apple neemt Chinese importheffingen voor eigen rekening'

Apple gaat de kosten van Chinese importheffingen niet in rekening brengen bij gebruikers. Dat voorspelt Apple-analist Ming-Chi Kuo. Hij denkt dat de heffingen die Trump wil invoeren niet tot gevolg hebben dat de prijzen omhoog gaan.

Eerder waren er al geruchten dat Apple werkt aan een iPhone met vingerafdrukscanner die in het scherm zit verwerkt. Apple zou dit willen doen in een speciaal model dat alleen in China op de markt komt. In 2018 is Apple helemaal overgestapt op Face ID voor de nieuwste toestellen, maar toch duiken er geregeld weer verhalen op dat Touch ID terugkomt.

Chinese merken verwerken de vingerafdrukscanner steeds vaker in het scherm en juist dit zou voor Apple reden zijn om een speciaal model voor China uit te brengen met een Touch ID-sensor in het scherm. De keuze voor Touch ID zou in dit geval ook te maken hebben met kostenbesparingen, waardoor de toestellen voor een lagere prijs in de Chinese schappen kunnen liggen. Het nieuwe gerucht van Kuo zou de iPhone juist weer iets duurder maken, door beide technologieën te combineren.

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.