MacBook Air op een bureau.

Gerucht: ‘Goedkopere 13,3-inch MacBook krijgt Retina-scherm’

Volgens geruchten krijgt Apple's goedkopere 13,3-inch MacBook een schermresolutie van 2560 x 1600 pixels en dat is voldoende om het Retina te noemen. Onduidelijk is nog of het de naam 'Air' krijgt.

Instapmodel 13,3-inch MacBook (Air)
Er zijn de afgelopen tijd geruchten dat Apple van plan is om een 13,3-inch MacBook uit te brengen, mogelijk een nieuw model in de MacBook Air-lijn. Ons lijkt dat een goed idee, maar wat we ons nog wel afvroegen is of er ook een Retina-scherm in zit. volgens bronnen in Azië is dat inderdaad het geval. Het zou gaan om een instapmodel 13,3-inch MacBook met een schermresolutie die vergelijkbaar is met de MacBook Pro. Het prijskaartje ligt echter op het niveau van een MacBOok Air.


Retina-scherm
Volgens DigiTimes zal de prijs op of iets boven de $999 van de huidige MacBook Air liggen. De benodigde schermpanelen hebben een resolutie van 2560 x 1600 pixels en dat is voldoende om het Retina te noemen. Apple had plannen om een Chinese fabrikant in te schakelen om de kosten te drukken, maar dat zou niet zijn gelukt. In plaats daarvan is nu gekozen voor het Koreaanse bedrijf LG, dat de productie van schermpanelen vanaf eind mei, begin juni gaat opvoeren. Dat zou wijzen op een aankondiging tijdens WWDC 2018. Een dergelijke schermresolutie zou een grote verbetering zijn ten opzichte van de huidige MacBook Air, die het met 1440 x 900 pixels moet doen.

MacBook Air in envelop

Wel of geen Air?
Onder welke noemer Apple de nieuwe MacBook op de markt wil brengen is nog even afwachten. Wordt het een ‘Air’, dan zou het de eerste zijn met een Retina-scherm. Quanta zal volgens de geruchten 70 procent van de assemblage doen, terwijl Foxconn de overige 30 procent voor z’n rekening neemt. In totaal zou Apple 6 miljoen stuks van deze nieuwe MacBook willen verschepen. Maar DigiTimes ziet dat somber in en denkt dat het eerder in de buurt van de 4 miljoen zal liggen.

DigiTimes denkt ook dat Apple’s toeleveranciers zijn begonnen met het leveren van onderdelen voor nieuwe iPads en iPad Pro’s, die in het tweede kwartaal en in de tweede helft van het jaar op de markt moeten komen. Het instapmodel zou daarbij nauwelijks veranderen, terwijl er voor de iPad Pro waarschijnlijk wat grotere aanpassingen zijn gepland. Daarbij valt te denken aan smallere schermranden en gezichtsherkenning.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2018, 8:22
Bron Bron DigiTimes
Categorieën Geruchten, Mac & macOS
Onderwerp macbook air

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het 13-inch scherm en het dunne design, dat afloopt aan de onderkant. Het meest recente model is de MacBook Air met Apple's M1-chip (eind 2020). De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte MacBook. Hij is beschikbaar in een aantal kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.