Gerucht: ‘Goedkopere 13,3-inch MacBook krijgt Retina-scherm’

Volgens geruchten krijgt Apple's goedkopere 13,3-inch MacBook een schermresolutie van 2560 x 1600 pixels en dat is voldoende om het Retina te noemen. Onduidelijk is nog of het de naam 'Air' krijgt.

Instapmodel 13,3-inch MacBook (Air)
Er zijn de afgelopen tijd geruchten dat Apple van plan is om een 13,3-inch MacBook uit te brengen, mogelijk een nieuw model in de MacBook Air-lijn. Ons lijkt dat een goed idee, maar wat we ons nog wel afvroegen is of er ook een Retina-scherm in zit. volgens bronnen in Azië is dat inderdaad het geval. Het zou gaan om een instapmodel 13,3-inch MacBook met een schermresolutie die vergelijkbaar is met de MacBook Pro. Het prijskaartje ligt echter op het niveau van een MacBOok Air.


Retina-scherm
Volgens DigiTimes zal de prijs op of iets boven de $999 van de huidige MacBook Air liggen. De benodigde schermpanelen hebben een resolutie van 2560 x 1600 pixels en dat is voldoende om het Retina te noemen. Apple had plannen om een Chinese fabrikant in te schakelen om de kosten te drukken, maar dat zou niet zijn gelukt. In plaats daarvan is nu gekozen voor het Koreaanse bedrijf LG, dat de productie van schermpanelen vanaf eind mei, begin juni gaat opvoeren. Dat zou wijzen op een aankondiging tijdens WWDC 2018. Een dergelijke schermresolutie zou een grote verbetering zijn ten opzichte van de huidige MacBook Air, die het met 1440 x 900 pixels moet doen.

MacBook Air in envelop

Wel of geen Air?
Onder welke noemer Apple de nieuwe MacBook op de markt wil brengen is nog even afwachten. Wordt het een ‘Air’, dan zou het de eerste zijn met een Retina-scherm. Quanta zal volgens de geruchten 70 procent van de assemblage doen, terwijl Foxconn de overige 30 procent voor z’n rekening neemt. In totaal zou Apple 6 miljoen stuks van deze nieuwe MacBook willen verschepen. Maar DigiTimes ziet dat somber in en denkt dat het eerder in de buurt van de 4 miljoen zal liggen.

DigiTimes denkt ook dat Apple’s toeleveranciers zijn begonnen met het leveren van onderdelen voor nieuwe iPads en iPad Pro’s, die in het tweede kwartaal en in de tweede helft van het jaar op de markt moeten komen. Het instapmodel zou daarbij nauwelijks veranderen, terwijl er voor de iPad Pro waarschijnlijk wat grotere aanpassingen zijn gepland. Daarbij valt te denken aan smallere schermranden en gezichtsherkenning.

Bekijk ook

Apple voor iedereen: hoe Apple toegankelijker kan worden met goedkopere producten

Apple zou van plan zijn om een nieuwe MacBook Air uit te brengen, voor een lagere prijs dan het huidige model. Tegelijkertijd dook er een gerucht op dat ook de HomePod in een goedkopere versie beschikbaar komt. Wordt dit een nieuwe strategie van Apple?

MacBook Air

De MacBook Air is Apple's lichtste en meest compacte MacBook uit de line-up. De MacBook Air kenmerkt zich door het dunne design en het lichte gewicht. De meest actuele modellen zijn de MacBook Air 13- en 15-inch met Apple's M3-chip (begin 2024). Het schermformaat van 13-inch zit al jarenlang in het assortiment bij Apple en in juni 2023 kwam er een 15-inch variant bij. De MacBook Air is ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar een snelle en compacte laptop. Hij is beschikbaar in vier kleuren en opslagcapaciteiten en heeft een Magic Keyboard met Touch ID-sensor. Alles over de MacBook Air, de MacBook kopen en MacBooks vergelijken lees je hier.

MacBook Air

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.