Reacties voor: Apple’s AI-expert Tom Gruber: ‘Siri maakt ons slimmer’

Apple's AI-expert Tom Gruber vertelt in een TED Talk over zijn visie op Siri, kunstmatige intelligentie en de samenwerking tussen mens en machine.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Dit gaat allemaal iets te ver… deze avond nog in VTM Nieuws gezegd door top man van Tesla: Op lange termijn zal kunstmatige intelligentie en robots de mens vernietigen, omdat het wordt misbruikt, tot wat het voor ontwikkelt is. Wordt hoog tijd dat ze bij Apple hun Siri ogen optrekken en hier onmiddelijk mee stoppen!!

  2. Origineel geplaatst door Christof
    Dit gaat allemaal iets te ver… deze avond nog in VTM Nieuws gezegd door top man van Tesla: Op lange termijn zal kunstmatige intelligentie en robots de mens vernietigen, omdat het wordt misbruikt, tot wat het voor ontwikkelt is. Wordt hoog tijd dat ze bij Apple hun Siri ogen optrekken en hier onmiddelijk mee stoppen!!

    Nou dan is Siri nog het minst gevaarlijk … vindt ik behoorlijk ondermaats , amazon’s echo is veel accurater, (ik gebruik het e.e.a. I.c.m. Homey) en het belangrijkst is dat die apparaten (en robots niets doen wat jij niet wilt (het lijken wel computers) 🙂 de gebruikers zijn het gevaar , die bepalen wat de robots gaan doen, en die technologie is ook al in handen van terroristen, daar gaat Elon musk of wie dan ook niets aan veranderen (helaas)

  3. Gebruik Siri nooit. Werkt nog niet naar behoren

  4. Het is alleen jammer dat Siri vergeleken bij andere PA’s zo’n amateuristisch hobbyproject lijkt. De mogelijkheden zijn maar bpperkt en Siri verstaat me vaak niet. De stem heeft ook nog eens een vreselijk accent gekregen in iOS 11.

  5. Origineel geplaatst door Christof
    Dit gaat allemaal iets te ver… deze avond nog in VTM Nieuws gezegd door top man van Tesla: Op lange termijn zal kunstmatige intelligentie en robots de mens vernietigen, omdat het wordt misbruikt, tot wat het voor ontwikkelt is. Wordt hoog tijd dat ze bij Apple hun Siri ogen optrekken en hier onmiddelijk mee stoppen!!

    Nee, stoppen is juist het laatste wat je nu moet doen. Een robot doet nog steeds wat de mens hem opdraagt en zo worden ze ook geprogrammeerd. Het wordt pas link als robots zover gaan komen dat ze niet meer mens afhankelijk kunnen communiceren (afhankelijk welk algoritme is geprogrammeerd). Maar alleen als robots onderling.
     heeft die intentie niet.
    En kwaadwillende zijn toch niet te stoppen in dit geval. Kijk maar naar terroristen.

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. Zal ook geen 2 jaar meer duren en er komt een verbod op de verkoop van smartphones omdat die gebruikt worden voor terreur in Belgie en Nederland zijn ze er mee bezig om er een verbod op te leggen, in Belgie is het trouwens politiek in een ver gevordert stadium.

  8. Origineel geplaatst door Christof
    Zal ook geen 2 jaar meer duren en er komt een verbod op de verkoop van smartphones omdat die gebruikt worden voor terreur in Belgie en Nederland zijn ze er mee bezig om er een verbod op te leggen, in Belgie is het trouwens politiek in een ver gevordert stadium.

    Heb je een link naar dit wereldschokkende nieuws, of speelt zich dat alleen in je hoofd af? Want afgezien van dat er absoluut geen draagvlak onder de bevolking voor is, lijkt me zo een verbod alleen te werken als het wereldwijd is ingesteld. Gaan ze dan trouwens ook meteen maar auto’s, busjes, vrachtwagens etc. verbieden? Want die worden ook voor terreur gebruikt uiteindelijk.

  9. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  10. @Ad: Wat jij schetst is al gebeurd. Zo heeft Facebook onmiddellijk de stekker getrokken uit twee van hun AI projecten. Dit omdat ze met elkaar aan het communiceren waren in een taal die niet werd begrepen door de mens. Wat hun intenties waren zal wellicht nooit duidelijk worden, maar dat er dingen kunnen gebeuren waar mensen nu nog geen controle over hebben is al bewezen. Dit wil nog niet betekenen dat elke AI die we maken als mensheid dit zal doen. En ik denk niet dat Facebook de intentie had dat ze met elkaar konden communiceren, laat staan dat ze hun eigen taal konden maken.

  11. Siri werkt ontzettend slecht. Ze maakt ons dus boos. Niet slimmer.

  12. Origineel geplaatst door Tja
    Gebruik Siri nooit. Werkt nog niet naar behoren

    Correct

  13. Origineel geplaatst door Tja
    Gebruik Siri nooit. Werkt nog niet naar behoren

    Origineel geplaatst door Pim
    Correct

    Siri meer gebruiken. Dan leert siri je stem beter herkennen. Ik heb nooit problemen met siri. Ik gebruik het al non stop voor alles. Bellen, timers, apps openen, whatsapp berichten sturen, wekkers, herinneringen, boodschappenlijstjes, routes.. ah het is een bevrijding van een user interface. En als je het goed gebruikt is het zo veel sneller.

    Wel geef ik toe dat dit een wenningsproces is hoor. Het duurt eenmaal even voordat je er aan gewend bent.

  14. Het perfecte geheugen. Perfect recall…. mensen die een kijkje willen in die wereld:

    BLACK MIRROR season 1 episode 3

    Op netflix

  15. Prachtige ontwikkeling toch? En iedereen die bang is voor robots en zelfrijdende voertuigen kan gerust zijn, de accu gaat nooit levenslang mee.

  16. Kijk eens naar de film van de Terminator… werd gisteren aangehaald op VTM Nieuws de Vlaamse commerciele zender… is al jaren een gerucht dat robots slimmer zullen worden dan mensen, en die zelfs de controle zullen overnemen, wat nu ook gebeurd in auto fabrieken. Binnen afzienbare tijd zal er een verbod worden opgelegd over het hele AI gebeuren… trouwens Vlaams minister Jan Jambon is hier al mee bezig en wordt ook Europees aangepakt. Apple zal dan geen keuze hebben om hun AI projecten en Siri voorgoed te sluiten, de rechtbanken en politiek hebben nog steeds het laatste woord als je het nu wil of niet.

  17. Origineel geplaatst door Christof
    Kijk eens naar de film van de Terminator… werd gisteren aangehaald op VTM Nieuws de Vlaamse commerciele zender… is al jaren een gerucht dat robots slimmer zullen worden dan mensen, en die zelfs de controle zullen overnemen, wat nu ook gebeurd in auto fabrieken. Binnen afzienbare tijd zal er een verbod worden opgelegd over het hele AI gebeuren… trouwens Vlaams minister Jan Jambon is hier al mee bezig en wordt ook Europees aangepakt. Apple zal dan geen keuze hebben om hun AI projecten en Siri voorgoed te sluiten, de rechtbanken en politiek hebben nog steeds het laatste woord als je het nu wil of niet.

    Wanneer plaats je de link naar het artikel waarin staat dat smartphones verboden gaan worden?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.