Tim Cook: ‘Apple Watch hielp mij 13 kilo af te vallen’

De Apple Watch bevat allerlei gezondheidsfuncties die je moeten helpen met afvallen. Bij Tim Cook heeft dit in ieder geval geholpen, want hij zegt mede dankzij de Apple Watch 13 kilo te zijn afgevallen. Zie jij het verschil?

Tim Cook op WWDC 2015
De focus bij de Apple Watch komt steeds meer te liggen op het verbeteren van je gezondheid. Dankzij de Activiteit-app en uitdagingen die Apple organiseert, worden Apple Watch-gebruikers aangemoedigd om op te staan en in beweging te blijven. Bij Tim Cook blijkt dit in ieder geval te werken, want in een interview geeft hij aan dat hij mede dankzij de Apple Watch 13 kilo is afgevallen.

Afvallen met Apple Watch

In een interview met Jim Cramer van het Amerikaanse televisieprogramma Mad Money wordt gesproken over Apple’s focus op gezondheid. Met HealthKit, CareKit, ResearchKit en de Apple Watch heeft Apple zich de laatste jaren steeds meer op het gebied van gezondheid begeven. Uit onderzoeken blijken gebruikers tevreden te zijn met de Apple Watch voor het verbeteren van de gezondheid en de interviewer vraagt of Tim Cook dezelfde resultaten ziet. Tim Cook geeft vervolgens het niet zo verrassende antwoord dat ook hij baat heeft bij de gezondheidsfuncties van de Apple Watch. Hij geeft vervolgens aan ruim 13 kilo afgevallen te zijn, mede dankzij de Apple Watch. Ter vergelijking vind je hieronder twee foto’s van Tim Cook: eentje uit 2014 (boven) en eentje uit februari van dit jaar. Zie jij het verschil?

tim-cook-plaatje
Tim Cook in 2014

Tim Cook bij Tate Britain
Tim Cook in 2017

Het is niet duidelijk welk model Apple Watch Tim Cook precies gebruikt of welke oefeningen hij met de Apple Watch precies doet. Er is bijvoorbeeld een speciale Apple Watch Nike+, een sportieve uitgave met extra wijzerplaten van Nike en een bijbehorend Nike-bandje. Tim Cook vervolgt: “Ik krijg veel brieven en belletjes van mensen waarbij de Apple Watch een verschil gemaakt heeft. Dat is ook de reden waarom we doen wat we doen. We willen mensen helpen om hun doelen te behalen.”

Hoeveel mensen precies gebruikmaken van de Apple Watch, is nog steeds onduidelijk. Apple heeft nooit exacte verkoopcijfers gegeven, maar de wearables-categorie heeft inmiddels wel het formaat van een Fortune 500-bedrijf bereikt. De Apple Watch-verkoop is ook verdubbeld sinds vorig jaar.

Bekijk ook

Tim Cook: 'Apple Watch-verkoop is verdubbeld sinds vorig jaar'

De verkoop van de Apple Watch is in een jaar tijd verdubbeld, zo vertelde Tim Cook. Ook de verkoop van AirPods en Beats loopt erg goed.

Ben jij in het bezit van de Apple Watch en heeft deze jou ook geholpen met afvallen of gebruik je de Apple Watch alleen voor notificaties en de tijd mee af te lezen?

Bekijk ook

10 manieren waarop de Apple Watch je helpt je gezondheid te verbeteren

De Apple Watch kan je helpen met gezonder leven. In deze gids ontdek je 10 manieren waarop de Apple Watch je gaat helpen om meer op je gezondheid te letten en een actievere levensstijl aan te leren.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 39 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.