Apple Watch zwemmen, voorjaar 2017

Tim Cook: ‘Apple Watch-verkoop is verdubbeld sinds vorig jaar’

De verkoop van de Apple Watch is in een jaar tijd verdubbeld, zo vertelde Tim Cook. Ook de verkoop van AirPods en Beats loopt erg goed.

Gisteren maakte Apple de kwartaalcijfers bekend en één categorie die daarin opviel zijn de ‘Overige producten’. Die categorie blijkt in vergelijking met vorig jaar 31 procent te zijn gestegen. Hoe dat kan? Omdat de verkoop van de Apple Watch, AirPods en andere producten goed liep. De verkoop van de Apple Watch zou ten opzichte van vorig jaar zelfs zijn verdubbeld.

Apple Watch zwemmen, voorjaar 2017

Apple Watch verkoopt steeds beter

Exacte verkoopcijfers geeft Apple niet, maar uit cijfers van externe partijen weten we dat de Apple Watch marktleider is in de smartphone-markt. Volgens Tim Cook is de categorie ‘Overige producten’ nu zo groot als een Fortune 500-bedrijf. Daaronder vallen de Apple TV, Apple Watch, AirPods, Beats-producten en diverse accessoires zoals hoezen en horlogebandjes.

Misschien heeft de opmerking van Tim Cook iets te maken met de ontdekking drie weken geleden dat steeds meer partijen stoppen met ondersteuning voor de Apple Watch. Google Maps komt terug, maar veel andere apps waren ondertussen zo verouderd dat ze maar beter weggehaald konden worden.

De cijfers laten zien dat Apple ook nog een aardig groot bedrijf zou zijn als ze alleen ‘wearables’ zouden maken, dus de Apple Watch, Beats-koptelefoons en AirPods. Cook’s opmerkingen verklappen dat er met al die producten minstens 5 miljard dollar omzet is geboekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2017, 9:03
Categorie Achtergrond
Onderwerp apple watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.