Eerste Clips-update maakt live ondertitels bewerken makkelijker

Clips heeft een eerste update gekregen. In versie 1.0.1 is het makkelijker om live ondertitels te bewerken en je krijgt suggesties voor veelgebruikte adressen.

Apple’s Clips-app heeft de eerste kleine update gekregen. De update verbetert het omgaan met live ondertitels en bevat ook nog wat andere kleine verbeteringen.


Clips update 1.0.1

Clips 1.0.1: paar kleine verbeteringen

Veel hoef je niet te verwachten van Clips 1.0.1, zoals je ook wel uit het versienummer kunt afleiden. Je kunt tijdens het spelen of pauzeren op een live ondertitel om deze meteen te bewerken. Dit komt van pas als de app je uitspraak niet goed heeft verstaan. Ook kun je nu bij het delen van een clip makkelijker geadresseerden invoeren. Clips geeft namelijk suggesties voor de meest gebruikte adressen.

Bekijk ook

Zo maak je live ondertitels in de Clips-app

Met Apple's Clips-app kun je livetitels gebruiken. Deze tip legt uit hoe je deze ondertitels maakt, de stijl aanpast en spelfouten corrigeert.

Tenslotte heeft Apple gezorgd dat Clips stabieler en betrouwbaarder functioneert tijdens het opnemen van een videoclip en het delen ervan.

Clips verscheen begin april onder veel belangstelling in de App Store. Met de app kun je korte videoclips maken, die je vervolgens deelt op sociale media. Het bijzondere van de app is dat je spraakherkenning kunt laten meelopen, zodat de teksten die je uitspreekt meteen worden omgezet naar ondertitels. Hoewel het een leuke app is hebben we ook wel gemerkt dat de nieuwigheid er snel weer vanaf was.

Voor mensen die ermee aan de slag willen gaan bieden we via onderstaand artikel een overzichtelijke Clips-handleiding:

Bekijk ook

Clips: de complete uitleg over Apple's video-app

Lees alles over Clips, de nieuwe video-app van Apple. Met Clips maak je korte, speelse video's met stickers, filters en effecten die je kunt delen met vrienden. Deze ultieme gids legt alle mogelijkheden uit.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 mei 2017 om 7:00
Onderwerp
Categorie
Apps

Clips

Clips is een app van Apple waarmee je gemakkelijk korte video's kunt maken met allerlei effecten en filters. Hier vind je al onze belangrijke tips over het gebruik van de Clips-app, die gratis beschikbaar is in de App Store.

Clips

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.