Tick Different Swatch

Tick Different: Apple klaagt Swatch aan

Apple klaagt Swatch aan, omdat ze de slogan 'Tick Different' voor hun horloges willen gebruiken. Het lijkt sterk op Apple's slogan 'Think Different'.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Apple klaagt de Zwitserse horlogefabrikant Swatch aan, omdat ze een slogan gebruiken die wel heel erg op die van Apple lijkt. Swatch gebruikt de slogan ‘Tick Different’ en meent dat het puur toeval is dat het op Apple’s lijfspreuk lijkt. Apple moet nu in de rechtbank aantonen dat meer dan 50 procent van de consumenten bij de slogan ‘Think Different’ meteen aan Apple denkt.

Tick Different Swatch

Tick Different bij Swatch

De slogan ‘Tick Different’ is te zien op de wijzerplaat van bovenstaand horloge. Swatch gebruikt het onder andere om horloges met VISA-betaalfunctie te promoten. Maar Apple vindt het te veel op de legendarische slogan ‘Think Different’ lijken. Eerder legden de Zwitsers ook al de merknaam ‘One More Thing’ vast, een slogan waarbij je meteen aan Apple denkt. Steve Jobs gebruikte het zinnetje talloze keren in aankondigingen.

De rechtszaak wordt afgewikkeld door het Zwitserse Bundesverwaltungsgericht, waar Apple moet bewijzen dat de spreuk al bij een groot deel van de bevolking bekend is. Volgens Swatch grijpen ze terug op een tekst die ze in de jaren tachtig gebruikten: ‘Always different, always new’. Swatch registreerde ook al de iSwatch, om te voorkomen dat Apple een iWatch zou kunnen uitbrengen. Maar Apple koos eieren voor zijn geld en koos voor Apple Watch.

Apple vs Swatch
Swatch beweerde eerder dat de Apple Watch nooit een bedreiging zou zijn voor de horloges die zij verkopen, maar de werkelijkheid is anders. De afgelopen jaren is de verkoop van Zwitserse horloges toch wat ingezakt. Swatch is inmiddels ook druk bezig met het optuigen van een smartwatch-platform onder de naam Swiss OS. Omdat ze lang van mening bleven dat mensen geen smartwatch willen, zijn ze nu relatief laat.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 10 april: Een eerdere versie van dit artikel wekte de indruk dat Swatch moet aantonen dat hun slogan bekend is onder consumenten. Dit moet Apple zijn en is daarom gecorrigeerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2017, 15:26
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple watch, horloge, swatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.