iPhone 8 review: liggend op bureau

Analist: ‘iPhone SE 2 komt in 2020, Apple slaat iPhone 11S over

Volgende toestel heet iPhone 12
Analist Ming-Chi Kuo denkt dat Apple's volgende smartphone iPhone 12 gaat heten. Er komt geen iPhone 11S en dat kan een aanwijzing zijn dat Apple kiest voor een nieuw design. Ook voorspelt Kuo dat er in het eerste kwartaal van 2020 een iPhone SE 2 komt met het uiterlijk van de iPhone 8 en een A13-processor.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Geen iPhone 11S, maar iPhone 12

Sinds de iPhone X is het design van de toestellen nauwelijks veranderd. Vooral aan de voorkant is er weinig verschil te zien tussen de toestellen. Dat zou bij de 2020 iPhones kunnen veranderen met de komst van de iPhone 12. Het zou niet de eerste keer zijn dat Apple de S-versie overslaat, want dat gebeurde ook bij de iPhone 7 en iPhone 8. Er zijn daarvan geen S-modellen geweest. Apple sloeg zelfs het cijfer 9 over om meteen door te kunnen gaan met de iPhone X, die overigens wel een S-versie kreeg. Na de 11 zou de 11S kunnen volgen, maar daar kiest Apple dus niet voor, als we Kuo mogen geloven.


Mogelijke vernieuwingen voor het toestel zijn een groter scherm en een uiterlijk dat geïnspireerd is op de iPhone 4. Daarnaast zou Touch ID kunnen terugkeren, maar het toestel beschikt nog wel over Face ID. Ook 5G zou op de planning staan.

iPhone SE 2 komt in 2020

Verder voorspelt Kuo de terugkeer van een oude bekende: de iPhone SE. Apple zou van plan zijn om de iPhone SE 2 in het eerste kwartaal van 2020 uit te brengen. Hij wordt betaalbaarder dan de huidige modellen en is voorzien van enkele nieuwe componenten. Denk daarbij aan een A13-processor en 3GB werkgeheugen. Het uiterlijk ziet er vertrouwd uit: dat zal namelijk lijken op de iPhone 8. Dat betekent vermoedelijk ook dat dit nog een model met Touch ID zal zijn.

iPhone 8 Plus review met Apple Watch Series 3

Ook betekent het dat de opvolger van de iPhone SE niet hetzelfde compacte formaat houdt als we gewend waren. Dit toestel had een 4-inch scherm, terwijl Apple bij de iPhone 8 koos voor een formaat van 4,7-inch. Dit bleef lange tijd het nieuwe compacte formaat, totdat de sprong naar 5,8-inch werd gemaakt.

De reden voor Apple om toch een iPhone SE 2 uit te brengen, is echter niet het formaat, maar de lagere kosten. Kuo denkt dat Apple met een goedkoper toestel zo’n 100 miljoen mensen kan aanspreken die nog de iPhone 6-serie gebruiken. Het gaat ook om mensen die nog geen iPhone hebben en mensen die niet geïnteresseerd zijn in functies zoals meerdere camera’s en Face ID. Dit is een relatief grote groep mensen die het niet nodig vindt om te upgraden, omdat ze het toestel alleen maar gebruiken om wat te chatten en te bellen.

Apple heeft er belang bij dat deze mensen toch gaan upgraden, omdat ze een potentiële doelgroep zijn voor diensten als Apple Arcade en Apple Music. Eerder waren er geruchten dat Apple de opvolger van de iPhone SE in India wil gaan produceren. Ook zou het bedrijf plannen hebben om in 2020 voor het eerst een Apple Store in India te openen, namelijk in Mumbai.

Bekijk ook

iphone-se

iPhone SE

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iPhone 12

De iPhone 12 verscheen najaar 2020 en zit nog steeds in het assortiment bij Apple. De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11 en heeft een 6,1-inch scherm, 5G, een nieuw design en een verbeterde camera. Er zijn zes kleuren, met paars als nieuwkomer. Lees alles over de iPhone 12 kopen, prijzen en specificaties.

iPhone 12
20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.