iPhone 11 serie

‘Apple voert productie van iPhone 11-serie op met 10%’

Mensen blijken toch te willen upgraden
Apple zou de productie van de iPhone 11 met 10% hebben opgevoerd vanwege de sterke vraag. Toeleveranciers kregen het verzoek om 8 miljoen extra exemplaren te maken. "Dit najaar is veel drukker dan we hadden verwacht", zou een bron hebben gezegd.

In de Apple Stores is de schaarste vooral te merken bij de Pro-modellen. Als je vandaag nog een iPhone 11 Pro (Max) wilt hebben, dan kun je in Haarlem of Den Haag terecht voor een 512GB-model in zilver of goud. Voor alle overige modellen moet je wachten tot 21 oktober. Bij de iPhone 11 is de leversituatie iets gunstiger: alleen de 128GB-modellen in groen en paars zijn niet meteen op voorraad, de meeste andere wel. Bij providers kan de situatie iets anders zijn. Zij moeten vaak maar afwachten welke voorraad ze aangeleverd krijgen. Volgens Nikkei Asian Review is Apple echter overvallen door de sterke vraag en daarom moet de productie omhoog.

Onverwacht hogere vraag

Meestal is Nikkei de eerste om aan te kondigen dat Apple de productie omlaag schroeft. Zo heel bijzonder is dat niet, want om aan de eerste vraag vlak na de launch en rond de feestdagen te voldoen, produceren de toeleveranciers aanvankelijk op topcapaciteit. Na december kan de productie omlaag omdat er in het eerste kwartaal nu eenmaal minder vraag is. Het opvoeren van de productie in de herfst komt echter onverwacht. “Voorheen was Apple behoorlijk conservatief in het plaatsen van bestellingen”, zegt een bron. Apple had er kennelijk al rekening mee gehouden dat tegenwoordig minder mensen upgraden naar een nieuwe telefoon. Niet alleen vanwege de prijzen, maar ook omdat hedendaagse smartphones zo goed zijn dat je er makkelijk meer dan twee jaar mee kan doen.

iPhone 11 serie

… maar de productie van de Max gaat juist omlaag
“Het productievolume voor de iPhone 11-serie zal hoger zijn dan vorig jaar”, aldus een bron. Het opvoeren van de productie geldt overigens alleen voor de twee kleinste modellen. Voor de iPhone 11 Pro Max zou Apple de productie juist ietsje omlaag schroeven, om de productie beter op de vraag af te stemmen. Dat kan ermee te maken hebben dat het grotere model vooral populair is bij early adopters en zij hebben hun nieuwe toestel al op zak (voorzover dat past).

Meer opslag voor dezelfde prijs
Dat er onverwacht meer vraag is, kan te maken hebben met de verlaagde prijs van de iPhone 11. Vorig jaar betaalde je nog €859 voor het instapmodel iPhone XR, nu is dat €809. Bovendien maakt Apple het interessanter om voor meer opslag te kiezen. Voor 50 euro meer heb je twee keer zoveel opslag (namelijk 128GB) en we raden dan ook aan om hiervoor te kiezen, als je budget dat toestaat. Ben je nu nog niet toe aan een upgrade, dan kun je ook wachten tot begin volgend jaar, want volgens geruchten komt er dan alsnog een iPhone SE 2 uit, met het uiterlijk van de iPhone 8 maar met de nieuwste A13-chip.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Actuele iPhone 11 deals

iPhone 11

Lees hier alles over de iPhone 11: bestellen, prijzen en specificaties. Bekijk informatie over de iPhone 11 als los toestel kopen, de iPhone 11 prijs en de iPhone 11 abonnementen bij providers. Alles wat je wilt weten over deze kleurrijke 6,1-inch iPhone van 2019! Toch liever een nieuwe iPhone? Bekijk dan ons overzicht iPhone kopen!

iPhone 11
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.