Sumbul Desa

Apple haalt expert digitale gezondheid in huis

Apple heeft Dr. Sumbul Desai in dienst genomen, die bij Stanford University werkte aan diverse projecten rondom digitale gezondheidszorg.

Apple werkt verder aan plannen op het gebied van gezondheid. Ze hebben daarvoor een toparts van Stanford in dienst genomen. Ze was hoofd van het team dat zich met digitale gezondheid bezighield, precies het terrein waarin Apple ook geïnteresseerd is. het voormalige hoofd digitale gezondheid van Stanford University in dienst genomen.

Sumbul Desa

Van Stanford naar Apple

Het gaat om Dr. Sumbul Desai, die een belangrijke rol speelde in het Stanford Center for Digital Health. Stanford heeft het vertrek inmiddels bevestigd, maar het is nog onduidelijk welke rol de arts krijgt. Desai startte in 2008 bij Stanford als arts voor interne geneeskunde. Later werd ze medisch directeur en richtte ze zich vooral op strategische initiatieven. Ze zat ook in een commissie voor strategie en innovatie aan de Faculteit Geneeskunde van Stanford.

In haar eerdere rol kwam ze waarschijnlijk al vaak met Apple in contact. Het Center for Digital Health is een afdeling die onderzoek doet naar gezondheidsprojecten in samenwerking met technologiebedrijven. Ze proberen daarbij ook samenwerking binnen de bedrijfstak te bewerkstelligen. De afdeling kreeg onder andere een onderzoeksbeurs om te kijken hoe de Apple Watch gebruikt kan worden voor gezondheid.

Verder ontwikkelden ze in samenwerking met de universiteit van Oxford de MyHeart Counts-app, waarmee ze beter inzicht krijgen in hartziekten en beroertes. Deze maakt gebruik van Apple’s ResearchKit. Eerder traden al dr. Ricky Bloomfield (een vroege gebruiker van ResearchKit en HealthKit) en Dr. Rajiv Kumar (die ResearchKit gebruikte voor diabetesonderzoek) in dienst bij Apple. Er zijn geluiden dat Apple werkt aan medische dossiers op de iPhone, maar de rol van deze nieuwe medewerkers is waarschijnlijk een andere: zij zijn vooral gericht op behandelingen van en onderzoek naar ziekten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2017, 11:09
Categorie Apple
Onderwerpen gezondheid, healthkit, stanford

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.