YouTube in zwart-wit op de iPhone.

Vernieuwde YouTube-app gaat beter om met allerlei videoformaten

YouTube gaat de mobiele app vernieuwen, waardoor video's in elke beeldverhouding en grootte mooier in beeld komen.

De iPhone-app van YouTube zal binnenkort anders omgaan met het weergeven van video. Dankzij dynamic video resizing past de video altijd mooi op je scherm, ongeacht of het met een mobiele telefoon of een DSLR is gefilmd en of het vierkant, 4:3 of 16:9 is. Het gaat dus niet om het bestandsformaat maar om de beeldverhouding en afmetingen. De update komt de komende weken beschikbaar.

YouTube in zwart-wit op de iPhone.

Vernieuwde YouTube-app

YouTube deed afgelopen week behoorlijk wat aankondigingen, al zijn ze niet allemaal even interessant als je in Nederland woont. Zo komen er zes nieuwe eigen shows voor Red Originals en wordt het YouTube TV-netwerk uitgebreid naar 10 nieuwe stedelijke gebieden in de VS. Interessanter is de nieuwe VR180-technologie voor virtual reality, waarover later meer. Verder komt er een nieuw uiterlijk voor de desktop-app. Deze kreeg eerder al een donker thema, zodat je ‘s avonds laat wat prettiger kunt kijken. Het team werkt nog aan een nieuw design, dat via youtube.com/new te bewonderen is.

De mobiele YouTube-app zal ook een opknapbeurt krijgen, met een betere kijkervaring als je video’s van verschillend formaat kijkt. De iPhone-app zal automatisch het beeld aanpassen aan het formaat en de beeldverhouding van je scherm. Je zult nog wel even geduld moeten hebben, want er wordt nog hard aan gewerkt. YouTube verwacht de app binnen enkele weken beschikbaar te kunnen stellen voor iPhone en Android.

Om Virtual Reality (VR) bereikbaar te maken voor iedereen werkt YouTube samen met Daydream aan een nieuw formaat met de naam VR180. Bovendien komen er nieuwe camera’s, waarmee iedereen makkelijk VR-video’s kunt maken. Het formaat biedt 3D-beelden terwijl je in 180 graden rondom opname maakt. Bij het maken van een video hoef je je alleen maar druk te maken over het vastleggen van een mooi filmpje. De software zorgt voor de VR-ervaring als je de juiste bril maakt. YouTube werkt samen met fabrikanten zoals LG en Lenovo om de geschikte camera’s op de markt te brengen. Ze gaan een paar honderd euro kosten en zijn dus nog steeds niet voor iedereen weggelegd.

Apple is zelf ook druk bezig met Virtual Reality, maar heeft daarbij vooral de Mac gekozen als hét platform waarop je VR-ervaringen maakt. Al zul je natuurlijk wel eerst een filmpje moeten maken… Voor de iPhone zetten ze volop in op Augmented Reality, waarbij je niet afgesloten bent van de omgeving om je heen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 juni 2017, 13:00
Categorie Apps
Onderwerp youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.