Analyseer je Apple Watch-data met deze spreadsheet

De Gezondheid-app op de iPhone bevat allerlei data, maar je kunt daar niet zo makkelijk mee gaan analyseren. Met deze spreadsheet kun je in Numbers toch allerlei data nader bekijken en in context zien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Spreadsheet voor je Apple Watch-data

De spreadsheet is gemaakt door Brian Abbott, die van een Fitbit overstapte naar een Apple Watch. Hij wilde meer met zijn data doen en maakte daarom met Numbers iets om te kunnen analyseren. Eén van de tabellen bevat data met je algemene statistieken zoals gewicht en slaap, je activiteiten zoals stappen en volgemaakte ringen, een sport-sectie om data over je workouts te bekijken en een onderdeel over je voeding. Als je de spreadsheet met deze informatie hebt gevuld krijg je twee pagina’s met grafieken in beeld, waarbij je veel meer in context ziet. Grootste nadeel: je moet de data wel elke dag handmatig intikken.


Op het maandoverzicht verschijnen de gemiddelden per maand, waarmee je kunt vergelijken tussen meerdere maanden. Mocht je er toch niet helemaal uit komen, dan heeft Brian een uitleg gemaakt. De meeste gegevens zijn afkomstig uit Apple’s Gezondheid-app en de Activiteit-app. Daarnaast gebruikt Brian de app MyFitnessPal voor voeding en AutoSleep voor slaapdata. Voeding en slaap worden namelijk niet standaard door de Apple Watch vastgelegd. Door dagelijks de spreadsheet te vullen krijg je een goed overzicht van je voortgang per dag, week of maand.

Numbers-spreadsheet voor Apple Watch

Voordat je kunt beginnen moet je even de voorbeelddata wissen. Met kleurcodes kun je de spreadsheets overzichtelijk houden, bijvoorbeeld voor dagen waarop je op vakantie was. Gebruik je Office? Dan kun je de Numbers-app voor iOS en macOS gratis downloaden op je toestel. Je kunt eventueel de Numbers-spreadsheet inlezen en vervolgens als Excel-spreadsheet opslaan, maar we hebben niet gecontroleerd of de berekeningen dan nog helemaal goed gaan.

Je kunt hier de spreadsheets downloaden.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.