iPad Pro 2017 review: Smart Connector

Patent: ‘Smart Connector’ voor iPhone voorkomt dat er water binnendringt

Maatregelen om de iPhone waterbestendiger te maken kunnen invloed kunnen hebben op het design. In een patent beschrijft Apple een mogelijke oplossing: opladen via drie contactpuntjes, vergelijkbaar met de Smart Connector in de iPad Pro.

Patent beschrijft ‘Smart Connector’ voor iPhone

Misschien herinner je nog de iPhone-aankondiging van vorig jaar, waarin Phil Schiller benadrukte hoe de iPhone waterbestendiger is geworden volgens de IP68-standaard. Je kunt een iPhone een halfuur laten liggen op 2 meter diepte, al is Apple wel zo slim om dit niet onder de iPhone-garantie te laten vallen. Een patent beschrijft nu hoe de Lightning-poort kan worden vervangen door een alternatieve aansluiting, die waterbestendiger is. Het lijkt op de Smart Connector van de iPad Pro.


Eerder verscheen er in 2018 ook al een patentaanvraag waarin Apple een waterbestendige coating voor het frontje van de iPhone beschrijft. Het nieuwste patent beschrijft een oplossing met drie contactpuntjes, die te gebruiken zijn als oplaadpoort voor de interne accu.

iPad Pro Smart connector

Op deze manier zou je volgens Apple de iPhone kunnen opladen zonder dat er een opening nodig is. Momenteel gebruikt Apple de Smart Connector op de iPad voor het aansluiten van accessoires zoals het Smart Keyboard. De stroomtoevoer loopt nu in één richting, namelijk van de iPad naar het aangesloten accessoire, maar Apple zou het ook geschikt kunnen maken voor de omgekeerde richting: om het iOS-apparaat op te laden.

iPhone-connector

Met magneten kan Apple ervoor zorgen dat de oplader altijd op de juiste plek vastklikt. Op de afbeelding zijn de drie contactpunten aangegeven met de nummers 302-1, 302-2 en 302-3. Apple beschrijft dat de contactpuntjes van goed elektrisch geleidend materiaal zijn gemaakt, zoals koper of goud. Sinds 2016 denkt Apple al over een dergelijke poort voor de iPhone na. Dit nieuwe patent is in het derde kwartaal van 2018 ingediend en is nu gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.