Skype for Web niet in Safari

Skype werkt niet langer in Safari-browser op de Mac

Ook Firefox en Opera gesneuveld

Het vernieuwde Skype for Web is niet langer in de Safari-browser op de Mac te gebruiken. Ook Firefox en Opera zijn gesneuveld. In plaats daarvan moet je Skype for Web opstarten in Microsoft Edge of de Google Chrome-browser.

Geen Skype in Safari

Microsoft heeft een nieuwe Skype for Web uitgebracht, met ondersteuning voor HD-video bellen, gesprekken opnemen, een nieuw paneel voor notificaties, zoeken in gesprekken en een galerij voor foto’s en video’s. Het betekent echter wel dat er ook beperkingen zijn ingevoerd. Diverse webbrowsers worden niet meer ondersteund, waaronder Safari voor de Mac. Microsoft heeft het inmiddels bevestigd en geeft als verklaring “dat er prioriteit aan Edge en Chrome is gegeven op basis van klantenwaarde”.


We vermoeden daarmee dat wordt bedoeld dat relatief veel mensen Edge en Chrome gebruiken, waardoor zoveel mogelijk mensen er iets aan hebben. Het zou ermee te maken hebben dat de technologie voor de nieuw toegevoegde functies verschillend functioneert in de diverse browsers. Daarom is ervoor gekozen om slechts twee browsers te ondersteunen. Microsoft geeft geen verdere details, maar het gaat waarschijnlijk om WebRTC, een open source technologie die het mogelijk maakt om realtime te communiceren in een browser. Microsoft gebruikt ook WebRTC in Skype voor de desktop.

Skype for Web: Safari not supported

Skype alleen in Edge en Chrome-browser

Als Apple-gebruiker zul je dus moeten overschakelen naar Chrome als je Skype via de browser wilt gebruiken. Je zou ook kunnen proberen om bijvoorbeeld in Firefox de user agent aan te passen, zodat Skype denkt dat je Chrome gebruikt. Een ander alternatief is om een Chromium-gebaseerde browser zoals Vivaldi te proberen.

Skype for Web niet in Safari

Het schrappen van Firefox, Safari en Opera is geen verrassing, want vorige maand waarschuwde Microsoft er al voor. Skype for Web bestaat sinds 2014 en stopte vorig jaar al met de ondersteuning voor Chrome OS en Linux. Overigens kun je met Facebook Messenger en WhatsApp op de desktop ook geen gebruik maken van spraak- en videobellen als je Safari gebruikt.

Mocht je nog steeds Skype for Web willen gebruiken: je hebt Windows 10 of macOS 10.12 of hoger nodig. Daarnaast is er een Skype-app voor de Mac.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2019, 8:31
Categorie Diensten
Onderwerpen microsoft, skype
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.