Spotty met Spotify op de Apple Watch.

Spotty is een aankomende Spotify-app voor de Apple Watch

Spotty is een aankomende Spotify-app die werkt op de Apple Watch. Hierdoor kun je muziek opslaan op je Apple Watch en rechtstreeks vanaf daar afspelen. Maar je kunt nog meer met de app doen.

Spotify heeft een eigen app op de iPhone, iPad en Mac, maar daar blijft het dan ook bij. De Apple TV en Apple Watch moeten het nog zonder Spotify-app doen, maar er is goed nieuws voor iedereen die Spotify wil gaan gebruiken op de Apple Watch. Er is een onofficiële Spotify-app voor de Apple Watch onderweg met de naam Spotty. Met Spotty kun je je muziek synchroniseren met je Apple Watch, nummers kiezen en meer.

Spotty met Spotify op de Apple Watch.

Spotty brengt Spotify naar de Apple Watch

Spotty is een aankomende app voor iPhone en Apple Watch waarmee je in kunt loggen met je Spotify-account. Vervolgens kun je je muziek synchroniseren met je Apple Watch, zodat je vanuit daar kunt luisteren zonder dat de gekoppelde iPhone in de buurt hoeft te zijn. Je kunt zoveel nummers opslaan als je wil, tot het geheugen van de Apple Watch vol is. Bij de Muziek-app voor Apple geldt een limiet van 2GB of 250 nummers, maar dit is bij Spotty niet het geval.

Je kunt met Spotty de muziek afspelen via de speaker van de Apple Watch, maar het is handiger om Spotty te gebruiken in combinatie met draadloze koptelefoons. Maar je kunt de app ook op een andere manier gebruiken, namelijk als een soort afstandsbediening voor Spotty op de iPhone. De muziek wordt dan gewoon via je iPhone afgespeeld, maar je kunt wel pauzeren en nummers kiezen via je Apple Watch. Dit werkt hetzelfde als via de gewone Muziek-app op je Apple Watch. Er is ook een stand die gebruikmaakt van de mediaspeler van de Apple Watch en een stand gecombineerd met workouts. In dat geval wordt er een afspeellijst met muziek en een workout gestart. De gebruikte stand is van invloed op de batterijduur die varieert van de hele dag tot maximaal drie uur bij een workout.

Complicaties in Spotty.

Tot slot krijgt Spotty ook een complicatie voor op de wijzerplaat, zodat je meteen kunt zien welk nummer er afgespeeld wordt, vergelijkbaar met de complicatie van de Muziek-app op de Apple Watch. De iPhone-versie werkt bovendien nog samen met Siri, zodat je een workout kunt starten en daarmee de muziek kunt bedienen.

Spotty is nog in ontwikkeling, maar moet begin februari gratis beschikbaar komen voor de iPhone en Apple Watch. Om Spotty te kunnen gebruiken heb je wel een Spotify Premium-account nodig. De app wil wel geld ophalen voor het goede doel Harmony Project, dat zich inzet voor muzikale educatie voor kinderen met een beperking in Los Angeles. Meer over Spotty lees je op de website van de app en op een pagina op Reddit.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 januari 2017, 17:30
Categorie Apps
Onderwerp spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.