Webversie van Spotify op de Mac in Safari.

Spotify Web werkt niet meer in Safari op de Mac

Je kunt de webversie van Spotify niet meer gebruiken in Safari op de desktop. Je moet daarom wisselen naar een andere browser of de Mac-app installeren. Voorheen werkte de webversie nog wel.

Als je Spotify wel eens gebruikte in combinatie met Safari op de Mac, dan is er slecht nieuws. De webversie van Spotify werkt niet meer in Safari op de desktop. Dat betekent dus dat je genoodzaakt bent om de Spotify-app voor de Mac te gebruiken.

Webversie van Spotify op de Mac in Safari.

Webversie Spotify werkt niet in Safari

Hoewel de meeste mensen Spotify waarschijnlijk gebruiken op de iPhone of iPad, kun je natuurlijk ook op de desktop naar muziek luisteren. De webversie van Spotify is daarvoor één van de mogelijkheden, zodat je geen aparte app hoeft te installeren. Tot voor kort werkte deze webversie van Spotify nog gewoon vanaf versie 6 van Safari, maar vandaag is de pagina van de systeemeisen voor Spotify bijgewerkt. Safari is daarin van de lijst van ondersteunende browser geschrapt, waardoor je dus moet uitwijken naar bijvoorbeeld Google Chrome of Firefox.

De wijziging werd ontdekt door een Spotify-gebruiker die zijn beklaag deed op het forum van Spotify. Spotify heeft daar laten weten dat het klopt dat Safari niet meer ondersteund wordt. Ze konden niet zeggen of ondersteuning voor de webversie van Spotify in combinatie met Safari weer terugkomt. De oorzaak blijkt te liggen in een speciale Google Widevine-plugin die door Spotify vereist is, maar niet door Apple ondersteund wordt vanwege mogelijke veiligheidsrisico’s.

Mocht je Spotify op de desktop willen gebruiken, dan zijn er nog twee opties: wisselen naar een andere browser of de Spotify-app gebruiken. Laatstgenoemde lijkt de meest handige optie, omdat de Spotify-app ook meer mogelijkheden biedt. Zo werkt de Mac-versie van Spotify met de Touch Bar op de MacBook Pro. Je kunt de Spotify-app voor de Mac via de website van Spotify downloaden.

Bekijk ook

Spotify voor Mac werkt nu met de Touch Bar

Spotify voor Mac heeft nu ondersteuning voor de Touch Bar op de nieuwste MacBook Pro. Daarmee heb je toegang tot functies zoals shuffle en herhalen.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.