Fitbit Ionic

Fitbit Ionic gaat glucoseniveau aan diabetespatiënten tonen

Voor diabetespatiënten kan de Fitbit Ionic binnenkort goed van pas komen. De nieuwe smartwatch gaat in combinatie met Dexcon je glucoseniveau tonen.

Fitbit Ionic
De Fitbit Ionic, de eerste smartwatch van Fitbit, kan binnenkort goed van pas komen bij diabetespatiënten. Hoewel de Fitbit Ionic niet zelf het glucoseniveau meet, werkt hij binnenkort wel met de apparaten van Dexcom.

Glucoseniveau aflezen met Fitbit Ionic

Fitbit is vooral bekend van de fitnesstrackers, maar brengt binnenkort ook zijn eerste echte smartwatch op de markt. De afgelopen tijd zou Fitbit worstelen met de eigen smartwatch, maar na vele geruchten werd de Ionic op 28 augustus eindelijk aangekondigd. De Fitbit Ionic kost in Nederland zo’n €350 en zal vanaf oktober beschikbaar zijn. Voor 2018 komt er echter een nieuwe functie bij die interessant is voor diabetespatiënten. De Fitbit Ionic werkt dan samen met de apparaten van DexCom, zodat je het glucoseniveau kunt uitlezen vanaf je Ionic.

Dexcom-apparaten werken met een sensor die vlak onder de huid geplaatst is. Aan de hand van die sensor wordt het glucoseniveau gemeten. Dit moet dus wel getoond worden op een extern apparaat. De Fitbit Ionic behoort vanaf 2018 ook in het rijtje apparaten waarop de gegevens af te lezen zijn. Momenteel werkt het wel al met de Apple Watch en je iPhone via de Dexcom G5-app.

Apple ook druk met glucosemetingen
Het meten van je glucoseniveau wordt nu dus veelal met een prikpen of een apparaat zoals van Dexcom gedaan. Apple zou met een geheim team werken aan een diabetesoplossing in combinatie met de Apple Watch. Je zou dan op een prettige manier continu je glucoseniveau kunnen meten. Later verscheen er nog een gerucht dat een nieuwe Apple Watch een eigen glucosemeter krijgt, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat dit in de Apple Watch Series 3 komt. Of en wanneer Apple daadwerkelijk met een eigen glucosemeter komt, is daarom nog afwachten. Duidelijk is wel voor Apple kansen liggen op het gebied van bloedsuikermetingen, al staan andere bedrijven als Fitbit hier dus ook wel om te springen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.