Stations: Spotify test gratis app voor muziekstations

Spotify test een nieuwe app waarmee je gratis naar muziekstations kan luisteren. Spotify Stations is een soort radio-app, waarmee je naar muziek uit verschillende genres kan luisteren.

Spotify heeft zowel een gratis als betaalde versie. De gratis Spotify-versie werd vorig jaar vernieuwd, zodat je naar meer muziek kan luisteren. In Australië test Spotify nu een app genaamd Stations waarmee je naar nóg meer gratis muziek kan luisteren. De app is ideaal voor mensen die liever niet zelf de juiste muziek op willen zoeken.

Spotify Stations: losse app voor muziekstations

De Spotify Stations-app werd eerder al getest in Australië, maar toen alleen voor Android. Nu is de app ook beschikbaar voor iOS-gebruikers in het land. Spotify Stations biedt een aantal opties. Je kan snel een radiostation kiezen op basis van genre, waarna de muziek meteen begint met spelen. Een andere optie is om zelf een station te maken op basis van artiesten die je leuk vindt. Je kan individuele nummers ook liken om stations aan te maken met vergelijkbare muziek. De app biedt ook de bekende afspeellijsten zoals Discover Weekly en Release Radar.

Spotify Stations.

Zodra je Spotify Stations opstart, begint de muziek meteen met spelen. De app heeft een vrij minimalistisch design met felle kleuren en grote lettertypes. Stations gebruik je met je eigen Spotify-account en dat kan zowel voor gratis als betaalde gebruikers. Het voordeel voor betaalde gebruikers is dat je geen reclames hoort en onbeperkt nummers kan overslaan.

Experiment
Spotify noemt de Stations-app op dit moment nog een experiment. Daardoor kunnen alleen gebruikers in Australië de app proberen. Het is daardoor nog niet bekend of Spotify Stations naar meer landen uitgerold wordt. Mogelijk gebruikt Spotify de gegevens van gebruikers van deze app om haar eigen Spotify-app te verbeteren. Spotify wilde niet inhoudelijk reageren op deze nieuwe test. In een supportpagina legt Spotify meer uit over de app.

Een andere test die Spotify momenteel doet, is Spotify Premium Duo. Dit is een speciaal pakket voor twee mensen, zodat zij samen voordeliger kunnen luisteren. Je hebt dan dus geen gezinsbundel meer nodig.

https://www.iculture.nl/nieuws/spotify-premium-duo-test/

Let op: De app is momenteel alleen beschikbaar in de Australische App Store.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.