Hoofdtelefoon met muziek

Spotify laat gratis gebruikers meer dan 40 uur muziek on-demand luisteren

Ook nieuw: de low-data mode

Spotify heeft een nieuwe versie van haar gratis muziekdienst aangekondigd. Met de nieuwe gratis optie voor luisteraars kun je meer dan 40 uur on-demand muziek luisteren. Ook is er een nieuwe low-data mode om mobiele data te besparen.

Spotify heeft de nieuwe gratis variant van haar muziekdienst aangekondigd. Tijdens een event van Spotify zelf, hebben ze laten weten dat je met de gratis versie van Spotify nu meer kan doen dan ooit. Met de nieuwe gratis versie kan je on-demand naar muziek luisteren, zoals eerder ook al bleek. Nu is ook bekend om welke muziek het dan gaat. Je kan alleen de muziek on-demand afspelen als deze in één van de vijftien gepersonaliseerde afspeellijsten staat.

Spotify Free vernieuwd

Spotify biedt haar streamingdienst in twee versies: Premium voor een vast bedrag per maand en een gratis versie. Bij de gratis versie kun je via de app alleen muziek shufflen. Je kan dan alleen kiezen uit afspeellijsten en dus geen muziek on-demand afspelen. Met de vernieuwde versie van Spotify kan dat wel. In de vernieuwde mobiele app kan je naar ongeveer 750 nummers on-demand luisteren. Dat betekent dat je een liedje op elk moment kan starten, zonder dat je de bijbehorende afspeellijst hoeft af te spelen.

De selectie van de nummers die je on-demand af kan spelen is verschillend. Deze lijst wordt samengesteld op basis van de vijftien gepersonaliseerde afspeellijsten. De populaire Discover Weekly-lijst kun je daardoor ook on-demand luisteren. De afspeellijsten worden samengesteld aan de hand van jouw favoriete artiesten. Deze geef je aan zodra je de vernieuwde app voor het eerst opstart.

In de app gaat Spotify voor gratis gebruikers ook aanbevelingen geven op basis van de afspeellijsten die door gebruikers zelf gemaakt zijn. In totaal gaat het dus om meer dan 40 uur muziek die je altijd en overal via de app kan afspelen wanneer jij dat wilt. Een andere vernieuwing in de app is de low-data mode. Gratis gebruikers kunnen nog steeds niet offline luisteren, maar met de nieuwe low-data mode kun je wel meer muziek luisteren zonder dat er heel veel MB’s gebruikt worden. Volgens Spotify scheelt het verbruik met zo’n 75%. Het is op dit moment nog onduidelijk hoe de functie precies werkt en in hoeverre je het verschil in geluidskwaliteit merkt.

De nieuwe gratis variant van Spotify moet meer gebruikers naar de muziekdienst trekken. Hoewel Spotify al jaren de grootste muziekdienst ter wereld is, is Apple Music de laatste tijd aan een opmars bezig. Spotify heeft nu zo’n 71 miljoen betalende gebruikers, maar als je daar de gratis gebruikers bij optelt, wordt dit nog eens verdubbeld. Apple Music heeft op dit moment zo’n 40 miljoen betalende gebruikers. Daar komen nog 8 miljoen gebruikers met een proefperiode bij. Het grote verschil tussen Spotify en Apple Music is dan ook dat Apple geen gratis versie beschikbaar heeft.

Spotify is ook nog bezig met het testen van stembesturing. Op dit moment wil Spotify daar echter nog niet te veel over kwijt. Gustav Söderström van Spotify zegt te investeren in stembesturing, maar op dit moment is het dus niet beschikbaar in de vernieuwde app. Het event van Spotify is nog aan de gang, dus we zullen dit bericht verder bijwerken als er meer details bekendgemaakt worden.

Vernieuwde app al getest
De afgelopen tijd is er al een vernieuwde Spotify-app getest bij enkele gebruikers met een gratis account. Deze vernieuwde app heeft een aantal veranderingen. Gratis gebruikers vinden onderaan de knoppen Home, Search, Your Library en Premium. Ben je al Premium-gebruiker, dan vervalt deze laatste knop. Dat betekent dus ook dat de optie Bladeren en Radio verdwijnen. Ook de weergave van de nummers is iets veranderd, met een schermvullende weergave van de albumhoes. Voorheen was dit bij enkele liedjes het geval, maar in de versie die nu bij enkele gebruikers te zien is geldt dit voor alle nummers.

Spotify app met zoeken en on-demand.

Revisiegeschiedenis:

  • 2018 - 24 april: Spotify heeft de nieuwe gratis versie aangekondigd. Het artikel is bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2018, 17:22
Bron Bron Techcrunch
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerp spotify
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.