Spotify podcasts luisteren

Spotify gaat voorspellen welke podcasts je wilt luisteren

Spotify gaat met 'Your Daily Podcasts' een persoonlijke afspeellijst maken, die voorspelt welke podcasts je wilt luisteren. Het is vergelijkbaar met de Daily Mix, die ook elke dag iets leuks biedt om te luisteren.

Spotify Your Daily Podcasts

Spotify heeft daarnaast de lijst Discover Weekly, een wekelijkse mix met muziek die je hopelijk zal bevallen. De nieuwe lijst ‘Your Daily Podcasts’ richt zich uiteraard op podcasts en is ook bedoeld om steeds iets nieuws te ontdekken. Het algoritme van Spotify analyseert je luistergedrag, zoals de podcasts die je volgt en welke je daadwerkelijk luistert en kiest vervolgens nieuwe shows die daar goed op aansluiten. Dat kan ook een aflevering van een totaal andere podcast zijn, die je nog niet eerder had ontdekt… de iCulture podcast bijvoorbeeld!


De functie gaat van start in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zweden, Mexico, Brazilië, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland via deze link. Je kunt ook een aflevering te horen krijgen van een show die elke dag nieuwe updates biedt, zoals een dagelijkse horoscoop. Het idee erachter is dat je nieuwe shows ontdekt, terwijl je ondertussen in contact blijft met je bestaande favorieten. De lijst kan alleen worden samengesteld als je minimaal vier podcasts in de afgelopen 90 dagen hebt beluisterd.

Spotify Podcasts luisteren

Shows waarin een verhaal wordt verteld zijn tegenwoordig erg populair. Om spoilers te voorkomen heeft Spotify iets slims bedacht: je krijgt alleen een pilot-aflevering of een trailer te horen van dergelijke shows, om te voorkomen dat je een latere episode te horen krijgt waarin de clou wordt verklapt.

Spotify probeert de laatste tijd sterk in te zetten op podcasts. Daarmee proberen ze zich te onderscheiden van andere streaming audio-diensten, die op muziekgebied vaak hetzelfde aanbod hebben. Door unieke eigen shows te laten maken, kan Spotify iets bieden wat je nergens anders vindt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.