Apple Music Replay: jouw persoonlijke terugblik op muziekjaar 2019

Apple gaat net als Spotify een afspeellijst maken met jouw beste nummers van het afgelopen jaar. Met Replay krijg je precies te zien naar welke nummers je het meest hebt geluisterd. Apple's versie is echter wel wat geavanceerder.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple Music Replay

Met Spotify Wrapped maakt de muziekdienst elk jaar een overzicht van je meest beluisterde nummers. Apple Music Replay is ongeveer hetzelfde, maar toch anders. Het is meer dan een samenvatting aan het einde van het jaar, want de afspeellijst verandert ook naarmate je blijft doorgaan met luisteren. Je krijgt niet alleen een lijst van 2019, maar ook een favorietenlijst van voorgaande jaren dat je naar Apple Music luisterde. De lijst gaat dus veel verder terug. Ook kun je de afspeellijst toevoegen aan je Apple Music-bibliotheek, zodat je het makkelijk offline kunt beluisteren. Of je kunt de lijst delen met anderen, zodat je kunt vergelijken met vrienden. Het is zelfs mogelijk om de lijst op sociale media te publiceren, om te laten zien hoe goed jouw muzieksmaak is.


Apple Music Replay zal in de loop van het jaar steeds worden bijgewerkt als je muzieksmaak verandert. Op zondag zal de lijst steeds worden bijgewerkt op basis van luistergedrag. Je hebt er dus niet alleen aan het einde van het jaar iets aan, maar eigenlijk altijd. In januari begin je weer met een schone lei.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Je kunt Apple Music Replay raadplegen op replay.music.apple.com maar je vindt ‘m ook terug in de app op alle platformen bij je afspeellijsten. Met deze afspeellijst speelt Apple ook in op lijsten zoals Spotify’s Discover Weekly. Bij Apple heb je hiervoor de lijst Voor jou, met een gepersonaliseerd aanbod. Spotify had in september 113 miljoen betalende gebruikers, Apple had 60 miljoen in juni. Beide bedrijven brengen met flinke tussenpozen nieuwe cijfers naar buiten.

Apple Music Replay afspeellijst

Meer tips over Apple Music vind je hier:

Apple Music Replay afspeellijsten

Apple Music

Apple Music is de betaalde muziekdienst van Apple. Vind het antwoord op veelgestelde vragen in onze Apple Music FAQ of neem meteen een abonnement! Apple Music biedt een catalogus van tientallen miljoenen nummers die je onbeperkt kan afspelen voor een vast bedrag per maand. Veel muziek is ook in lossless kwaliteit beschikbaar, evenals in ruimtelijke audio dankzij Dolby Atmos. Een speciale variant is Apple Music Classical, dat speciaal gericht is op klassieke muziek. Een abonnement op Apple Music is rechtstreeks af te sluiten bij Apple en is ook onderdeel van Apple One.

Apple Music

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.