Spotify splitst voortaan muziek en podcasts voor Premium-gebruikers

Nieuw uiterlijk voor de app
Gebruikers van een betaald Spotify-account kunnen een flinke verandering tegemoet zien. De muziekbibliotheek wordt voortaan gesplitst in muziek en podcasts. Ook werd er een Wear OS-app aangekondigd voor bezitters van een smartwatch met Google's besturingssysteem.

Afgelopen herfst kreeg de Spotify-app voor iOS al een behoorlijk redesign. Nu gaat de interface opnieuw op de schop: muziek en podcasts zijn voortaan op een apart tabblad te vinden. Dat betekent vooral dat podcasts voortaan prominenter terug te vinden zullen zijn in de app. Het onderdeel podcasts bevat een tabblad Episodes, waar je snel naar de verschillende afleveringen kunt gaan. Je kunt hiermee ook snel verder gaan met waar je was gebleven. Je ziet onderin de lijst ook nieuw verschenen podcasts die je volgt.


Op het tabblad Downloads vind je alle podcast-afleveringen die je hebt gedownload voor offline luisteren. Je kunt deze dus ook zonder internetverbinding beluisteren. Op het tabblad Shows beheer je welke podcasts je volgt. Hoe hoger de podcast in de lijst staat, des te nieuwer is de laatste aflevering.

In een video legt Spotify het nog even uit:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Spotify probeert hiermee de podcast-activiteiten verder uit te breiden en hoopt dat er steeds meer exclusieve content in de app te vinden is. Vaak zijn dit commerciële shows die niet zoveel met het basisidee van podcasts te maken hebben, namelijk het feit dat iedereen radio kan maken.

Spotify is een maand bezig geweest met testen van dit nieuwe uiterlijk, dat het duidelijker moet maken voor Premium-gebruikers. Het is nu een wat verwarrende bedoening met afspeellijsten, nummers, artiesten, podcasts en video’s. De nieuwe muziek-sectie krijgt afspeellijsten, artiesten en albums, net als voorheen. Het grote verschil is dat nummers die je leuk vindt in een nieuwe afspeellijst komen te staan. Je kunt die vervolgens naar eigen voorkeur downloaden met één schermtik.

Spotify Premium podcasts

Tot slot heeft Spotify een nieuwe Wear OS-app aangekondigd. Dit is een mini-app voor de smartwatches die op Googles platform werken.

Spotify Wear OS app

Veel vernieuwingen
Spotify timmert ondertussen behoorlijk aan de weg met allerlei vernieuwingen, om zich te onderscheiden van Apple Music. Zo werd een nieuw apparaatje voor in de auto aangekondigd, het bedrijf sloot een overeenkomst met de Obama’s voor het produceren van een serie shows en dan zijn er ook nog allerlei vernieuwingen rondom podcasts.

Spotify Premium nieuwe lay-out

Zie je de nieuwe interface nog niet? Geen paniek: Spotify heeft aangegeven dat het vanaf vandaag wordt uitgerold, maar het kan even duren voordat jij het ziet.

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone of iPad. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.