Allerlei apparaten waarop je Apple Music kunt afspelen

iTunes Match-limiet nu toch naar 100.000 nummers

Apple lijkt (opnieuw) begonnen met het opvoeren van de iTunes Match-limiet van 25.000 naar 100.000 muzieknummers. Apple-topman Eddy Cue had dat al in juni beloofd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Allerlei apparaten waarop je Apple Music kunt afspelen

Afgelopen juni beloofde Apple-topman Eddy Cue dat de limiet voor iTunes Match zou worden verhoogd. Apple zou proberen om rond de komst van iOS 9 de uploadlimiet te verhogen van 25.000 naar 100.000 muzieknummers. Afgelopen september leek het erop dat de uitrol was gestart, maar we vroegen ons af of het een foutje was of dat Apple echt was begonnen met de uitrol. Nadat de eerste grotere iTunes Match-bibliotheken waren gesignaleerd hoorden we er namelijk niets meer over. Nu doet zich opnieuw zo’n situatie voor: meerdere gebruikers melden dat hun iTunes Match-limiet van 25.00 naar 100.000 nummers is gegaan. Maar Apple heeft nog niets officieel bevestigd.

Update maandag 7 december: Inmiddels heeft Apple officieel bevestigd dat de uitrol van 25.000 naar 100.000 muzieknummers ie gestart.

Eddy Cue's iTunes Match-belofte.

Ook nu blijkt de situatie niet voor iedereen te gelden. Bij de meeste gebruikers staat de limiet nog gewoon op 25.000 stuks. We wachten daarom maar af wat er de komende dagen gaat gebeuren.

Gebruik jij iTunes Match nog?

iTunes Match was ooit dé oplossing voor muziekliefhebbers die hun muziek op alle apparaten makkelijk beschikbaar wilden hebben. Maar door de komst van diensten als Spotify is het misschien we minder populair geworden. Wij zijn daarom benieuwd: gebruik jij iTunes Music nog? En heeft de komst van Apple Music daarop invloed gehad? Je kunt je antwoord kwijt in deze poll.

Poll invullen kan ook via deze link.

iTunes Match: veel verwarring

Met iTunes Match kun je eigen muziek ‘matchen’ met het aanbod van iTunes. Bij nummers die overeenkomen heb je de mogelijkheid om ze op alle geschikte apparaten vanuit de cloud af te spelen. Je hoeft dus niet meer de nummers op afzonderlijke apparaten op te slaan en dat scheelt weer kostbare opslagruimte. iTunes Match heeft de afgelopen maanden nogal verwarring veroorzaakt bij gebruikers, vooral sinds de komst van Apple Music. Moet je nu wel of niet je iTunes Match-abonnement opzeggen als je lid wordt van Apple Music en hoe zit het dan met DRM?

Veel vragen hebben we geprobeerd te beantwoorden in onze Apple Music FAQ. Muziek die je gematcht en geüpload hebt via iTunes Match tellen mee bij de limiet, maar ook muziek die je via je iCloud-muziekbibliotheek via Apple Music hebt toegevoegd, telt mee. De nu gecreëerde verwarring over de limiet helpt niet om het duidelijker te maken.

Apple Music FAQ
Lees onze enorm uitgebreide Apple Music FAQ met onder andere uitleg over de verschillen tussen Apple Music en iTunes Match.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 07 december: Apple heeft nu zelf bevestigd dat de verhoging van 25.000 naar 100.000 nummers is gestart.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2015, 10:48
Categorie Diensten
Onderwerpen apple music, itunes match, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.