Space Nation Navigator-app zoekt wereldwijd naar astronauten

Space Nation brengt de Navigator-app uit, waarmee iedereen de kans krijgt om astronaut te worden. Met minigames en quizzen kun je jezelf testen en krijg je de kans om in de loop van 2019 al de ruimte in te gaan.

Altijd al astronaut willen worden? Een paar decennia geleden zou je kans op slagen uitzonderlijk klein zijn geweest. Maar de groei van de private ruimtevaartindustrie vergroot ieders kansen. Vooral nu Space Nation een app uitbrengt die iedereen de kans wil bieden astronaut te worden. Alles wat je hoeft te doen om kandidaat te zijn, is een stel spelletjes te spelen.

Space Nation Navigator

Met dat wervingsdoel in het achterhoofd, heeft Space Nation nu de Navigator-app gelanceerd. Die omvat een reeks minigames, quizzen en andere uitdagingen. Ze dienen als test waarmee Space Nation wil zien of je het in je hebt om astronaut te worden. De bedoeling is om de eerste selectie in oktober dit jaar al te maken, al is uitstel tot begin 2019 ook mogelijk.

Gedurende drie maanden worden spelers wereldwijd uitgedaagd om de tests te maken en te zien of ze geschikt zijn. Iedereen die binnen de door Space Nation vastgestelde parameters valt, wordt uitgenodigd voor psychologische en gezondheidstests. De honderd beste kandidaten krijgen vervolgens de kans om mee te doen met een astronautentrainingsprogramma in IJsland en één van hen mag eind volgend jaar een suborbitale ruimtevlucht maken. Dat houdt in dat het ruimtevaartuig nog voordat het een complete omloop rond de planeet heeft gemaakt terugkeert naar de dampkring.

De Space Nation-app

Er vindt momenteel nog geen selectieproces plaats, maar er is alvast genoeg te doen in de Space Nation-app. Zo zijn er elke dag, maar ook elke week, speciale uitdagingen. Daaronder valt onder meer de uitdaging om in één uur tijd een rondje om de planeet te maken (waarbij één meter gelijkgesteld is aan 1 miljoen meter). Andere uitdagingen omvatten quizzen over onderwerpen als survivallen en ruimteverkenning. Die quizzen gaan veel dieper dan je wellicht zou verwachten en vragen in sommige gevallen specialistische kennis. Ook zijn er nog wat minigames, waarbij de reactiesnelheid van spelers op de proef wordt gesteld.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Samenwerking met NASA

Momenteel heeft Space Nation nog nauwelijks geld om de uiteindelijke ruimtevlucht mee te betalen. Maar het bedrijf heeft wel een interessant samenwerkingsverband gesloten met de NASA, dat het wellicht toch mogelijk maakt. De NASA zorgt er namelijk voor dat er technische kennis beschikbaar is voor Space Nation om de app mee te ontwikkelen. Zo worden ook echt de vaardigheden die nodig zijn voor astronauten getest.

Het enige verdienmodel dat Space Nation ter beschikking heeft is de Navigator-app zelf. Als je als speler niet slaagt in een spelletje, kan je dat opnieuw doen door geld te betalen of in-game munten te gebruiken. Die kan je verdienen, maar ook kopen met ‘echt’ geld. Overigens stelt het bedrijf dat de hoeveelheid geld die je in de app steekt niet bepalend is voor je kansen als astronaut.

Financiering Space Nation

Voorlopig is het overigens wel de vraag of het plan van Space Nation ooit zal slagen. Mars One had bijvoorbeeld ook ambitieuze plannen om een kolonie te stichten op een andere planeet, maar loopt nog altijd aan tegen het gebrek aan geld. Er is heel wat nodig om mensen de ruimte in te krijgen: de NASA betaalde 75,4 miljoen dollar per persoon om astronauten in een Soyuz-capsule naar het ISS te krijgen.

Informatie

Laatst bijgewerkt
4 juli 2018 om 11:59
Onderwerp
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.