T-Mobile brengt Apple TV-app uit voor televisiekijkers

T-Mobile heeft nu ook een Apple TV-app uitgebracht. Klanten die via T-Mobile televisiekijken, kunnen dat nu ook gewoon via de Apple TV-app doen. De app biedt zowel live kijken als een uitgebreide tv-gids.

T-Mobile Apple TV-app

T-Mobile kondigde eerder al aan dat ze hun TV Anywhere-app naar de Apple TV zouden brengen en vanaf nu is deze dan ook beschikbaar. De app komt voort uit het stopzetten van KNIPPR, de televisiedienst van T-Mobile waar iedereen zich voor kon aanmelden. De TV Anywhere-app is echter alleen geschikt als je al klant bent bij T-Mobile en via de provider televisiekijkt. De nieuwe Apple TV-app zal voor KNIPPR-gebruikers bekend voorkomen.

TV Anywhere op Apple TV

De nieuwe Apple TV-app van T-Mobile lijkt qua indeling en werking erg op de app van KNIPPR. Net als bij KNIPPR is de beeldkwaliteit in HD, ook van alle live-zenders van de NPO. Bovenaan de app vind je het menu met knoppen voor tv-kijken, de tv-gids of te zoeken naar een programma. Op de TV-kijken-pagina vind je de onlangs bekeken zenders en programma’s, maar je kan ook je favoriete zenders markeren. De tv-gids is net als bij KNIPPR het geval was ingedeeld in een verticale weergave per zender, in plaats van de horizontale weergave bij de NPO Start-app. De app is beschikbaar vanaf de Apple TV 4. Weet je niet welke Apple TV je hebt, check dan ons artikel met Apple TV-modellen.

TV-anywhere van T-Mobile.

Om TV Anywhere op de Apple TV te gebruiken moet je dus wel klant zijn bij T-Mobile Thuis. Was je voorheen klant van KNIPPR, dan kan je voor 1 september T-Mobile Thuis afsluiten zonder dat je activeringskosten van €30 hoeft te betalen. Je moet daarvoor contact opnemen met de klantenservice van T-Mobile en vermelden dat je voorheen KNIPPR-gebruiker was.

Het gaat ineens hard met het aanbod van Nederlandse Apple TV-apps voor televisiekijken. Eerder dit voorjaar verscheen de NLZiet-app voor de Apple TV en vorige week bracht de NPO een Apple TV-app uit. De enige partijen die nu nog ontbreken zijn Ziggo en KPN. Ziggo werkt aan een Apple TV-app, maar over een planning is nog weinig bekend.

Bekijk ook

Eindelijk: Ziggo werkt aan app voor Apple TV

Ziggo werkt aan een app voor de Apple TV. Hierdoor zou het mogelijk zijn om programma's terug te kijken via de Apple TV. Gebruikers vragen al jaren om een Ziggo-app voor Apple's mediabox, maar nu gaat het bedrijf dan eindelijk overstag. Dat bevestigde Ziggo tegenover iCulture.
Bekijk ook

Televisiekijken op de Apple TV: dit zijn de mogelijkheden

Wil je televisiekijken met je Apple TV? Dat kan! Sommige apps zijn beschikbaar op de Apple TV zelf, terwijl je voor andere apps gebruik moet maken van AirPlay. Wat zijn de mogelijkheden voor televisiekijken op de Apple TV? Je leest het hier!

Reacties: 23 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.