SonoSequencer laat je meerdere Sonos-apparaten tegelijk bedienen

Als je meerdere Sonos-systemen gebruikt, dan kan SonoSequencer een handige app zijn. Deze app voor iPhone, iPad en Apple Watch laat je gemakkelijker meerdere Sonos-systemen bedienen.

SonoSequencer voor de iPhone en Apple Watch.
De Sonos-speakers zijn prachtige apparaten die je muziek mooi laten klinken, maar de bijbehorende Sonos-app laat soms nog wat te wensen over. Helemaal als je meerdere Sonos-systemen in huis hebt staan, kan het bedienen hiervan soms omslachtig zijn. SonoSequencer lost dit op, door jou commando’s in te laten stellen waardoor je met een enkele tik meerdere apparaten kunt bedienen.

Namen en locaties geven en tegelijkertijd bedienen

Elke Sonos die door de app herkent wordt, kun je een eigen naam geven zodat je direct weet welke Sonos waar staat. Vervolgens kun je ze aan elkaar koppelen door commando’s uit te laten voeren. Moet het volume van alle Sonos-speakers verhoogd worden? Geen probleem, want met SonoSequencer kun je eenvoudig instellen. Zo kun je bijvoorbeeld direct de radio starten op de verschillende Sonos-speakers in jouw woning.

Beginscherm van SonoSequencer voor de iPhone. Party Mode van SonoSequencer voor de iPhone.

Andere commando’s die in SonoSequencer ingebouwd zijn, is bijvoorbeeld het wijzigen van de balans tussen verschillende speakers, de equalizer-instellingen aanpassen en Trueplay aan- of uitzetten. SonoSequencer heeft nog veel meer opties, zoals de mogelijkheid om een sleep timer in te stellen en te wisselen tussen shuffle of repeat.

sonosequencer-apple-watch-home Bedien je Sonos met SonoSequencer op de Apple Watch.

SonoSequencer ondersteunt nagenoeg alle Sonos-systemen, van de Play:1 tot de nieuwste Play:5. Ook de PlayBar werkt samen met SonoSequencer, zodat je ook die bij je commando’s kunt bedienen. Naast de app voor je iPhone en iPad werkt SonoSequencer ook op de Apple Watch, waardoor je vanaf je pols de commando’s kunt selecteren.

Bekijk ook

Trueplay vanaf nu beschikbaar voor Sonos-speakers

De Sonos-app is geüpdatet waardoor je je Sonos-speaker beter in kunt stellen met Trueplay. Door middel van Trueplay klinkt elke speaker op zijn best in elke kamer.

Een nadeel van SonoSequencer is dat je in de app niet door je muziekbibliotheek kunt bladeren. Je kunt dus alleen muziek starten die opgeslagen is bij je Sonos-favorieten. Ook je favoriete radiostations kun je starten vanaf SonoSequencer. De app is in ieder geval getest met streams van TuneIn, Google Music en Deezer, maar de ontwikkelaar zegt dat ook andere diensten moeten werken.

Bekijk ook

Review: Sonos Play:5 tweede generatie, piekfijn geluid voor een stevige prijs

De tweede generatie van de Sonos Play:5 past niet alleen het uiterlijk van de speaker aan, maar moet het dankzij het toegankelijke Trueplay makkelijker maken om het beste geluid uit de speaker te halen. In deze review lees je over onze ervaringen met de Sonos Play:5 v2!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 april 2016 om 17:30
Onderwerp
Categorie
Apps

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.