iPhone wandelen met navigatie

Nederlander gebruikt navigatie-apps steeds vaker tijdens wandelen en fietsen

Nederlanders zijn gek op navigatie-apps. Driekwart gebruikt de apps in de auto, maar vooral tijdens wandelen en fietsen neemt het gebruik toe. Welke apps gebruiken ze vooral?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Navigatie-apps blijken populair in Nederland. Bijna driekwart van de Nederlanders gebruikt wel eens een navigatie-app tijdens het autorijden, fietsen of wandelen. Dat blijkt uit metingen van Telecompaper, waaruit blijkt dat er een sterke stijging te zien is in het gebruik van de apps tijdens fietsen en wandelen. De apps worden traditioneel al veel in de auto gebruikt. Maar welke apps zijn het populairst bij de Nederlanders?


iPhone wandelen met navigatie

Ook dat blijkt uit het onderzoek. Google Maps is veruit de populairste navigatie-app bij ruim de helft van de Nederlanders. Daarna volgen TomTom en Apple Maps. Slechts 9 procent van de ondervraagden gebruikt geen navigatiesysteem of navigatie-app. Twee jaar geleden was dat nog 19 procent.

Google Maps ook populair bij iPhone-gebruikers

Navigatie in de autoZoals te verwachten is Apple Maps populair onder iPhone-gebruikers (38%) maar toch is er een app die ze nóg vaker gebruiken, namelijk Google Maps (49%). Mensen die een ander merk telefoon bezitten, beweren in 3% van de gevallen dat ze ook Apple Maps gebruiken. Dat lijkt ons vrij knap, aangezien er alleen een iOS- en OS X-versie van Apple Maps beschikbaar is. Ook is opvallend dat Google’s navigatie-app Waze helemaal niet genoemd wordt in de uitslag.

Vooral jongeren zijn gek op navigatie-apps, waarbij het omslagpunt rond 40 jaar lijkt te liggen. Van de mensen jonger dan 40 jaar maakt 83 procent gebruik van navigatie-apps. Ouderen gebruiken liever een apart navigatiesysteem maar ook bij die groep ligt het gebruik van navigatie-apps op een mooie 68 procent.

Lekker wandelen met Apple Maps

In 2014 werden de drie populairste navigatie-apps nog vooral in de auto gebruikt. Inmiddels is het gebruik verschoven. Alleen TomTom wordt nog veel in de auto gebruikt maar bij de andere apps neemt het gebruik tijdens wandelen sterk toe. Apple Maps wordt zelf vaker tijdens het wandelen (76%) dan in de auto (69%) gebruikt. Bij Google Maps ligt de verhouding tussen wandelen (62%) en autorijden (74%) iets anders, maar ook daar is een toenemende populariteit bij wandelen te zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juli 2018, 12:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apple maps, google maps, Navigatie, tomtom
21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.