Snapchat TrueDepth lenzen

Snapchat’s nieuwe TrueDepth-lenzen zijn realistischer dan ooit

Een half jaar na de aankondiging brengt Snapchat eindelijk de speciale lenzen voor de iPhone X uit. Daarmee krijg je een projectie op je gezicht die op elke beweging reageert. Je kunt kiezen uit drie varianten.

Afgelopen september liet Apple de speciale Snapchat-lenzen al zien op het podium, tijdens de aankondiging van de iPhone X. Waarschijnlijk herinner je de demonstratie nog wel door Apple-topman Craig Federighi:

Face ID demo Craig Federighi

Nu zijn deze extra-nauwkeurige lenzen eindelijk beschikbaar. Kies uit een soort carnavalsmasker dat je hele gezicht bedekt, een gouden oogmasker met bloemetjes of een etnisch masker in de kleuren van de Braziliaanse vlag. De maskers maken gebruik van de TrueDepth-camera in de iPhone X en zijn dan ook alleen op dit toestel te gebruiken.

Deze lenzen zitten nauwkeuriger op je gezicht dan de eerdere maskers die Snapchat uitbracht. Ook houden ze meer rekening met de verlichting rondom en zorgen ze dat de achtergrond vervaagt zodat vooral je gezicht in de schijnwerpers staat. Om de lenzen te kunnen maken krijgt Snapchat data over je gezicht, maar dit zijn veel minder meetpuntjes dan bij Face ID. Apple benadrukt dat externe partijen alleen toegang hebben tot de algemene visuele gezichtsdata. Ze krijgen geen toegang tot de wiskundige weergave die nodig is om je toestel te ontgrendelen. Deze info wordt alleen versleuteld op het toestel bewaard, zonder dat apps van derden er gebruik van kunnen maken.

Snapchat-lenzen TrueDepth

Externe ontwikkelaars krijgen in totaal toegang tot 50 gezichtsuitdrukkingen, waaronder het openen en sluiten van je mond en het optrekken van je wenkbrauw. Lang niet alle gezichtsuitdrukkingen worden herkend, wat je bijvoorbeeld merkt tijdens het gebruik van Animoji. Knipogen en bepaalde mondbewegingen zijn soms niet te zien bij het figuurtje op het scherm. Apple benadrukt dat de gezichtsdata niet mag worden gebruikt voor reclame, marketing of het opbouwen van profielen. Volgens ontwikkelaars die al apps hebben gemaakt zijn de mogelijkheden bewust beperkt gehouden om de privacy van gebruikers te beschermen.

Normale Snapchat-lenzen maken gebruik van 2D-informatie van de camera om gezichtspunten te herkennen, zoals de mond, ogen en wenkbrauwen. Snapchat is een van de eerste bekende apps die gebruik maakt van de TrueDepth-gezichtsdata.

Je kunt nog meer uit Snapchat halen met onze tips:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2018, 8:05
Categorie Apps
Onderwerp snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.