Snap Pixy drone

Snap Pixy: knalgele drone maakt foto’s en video’s voor je Snapchat-verhalen

Door de enorme populariteit van TikTok zou je bijna vergeten dat Snap ook nog steeds bestaat. Het sociale netwerk heeft goede kwartaalcijfers bekendgemaakt, maar ons oog viel op iets interessanters: een knalgeel accessoire waarmee je foto's en video's kunt maken.

Snap Pixy minidrone

De minidrone is het tweede hardwareproduct van Snap, na de eerder verschenen Spectacles Snapchat-brillen. Met de drone kun je korte filmpjes maken die je in chatberichten kan gebruiken. De naam van het knalgele accessoire is de Snap Pixy. Je zult naar Frankrijk moeten reizen om er eentje te bemachtigen, want voorlopig is de Snap Pixy maar in twee landen verkrijgbaar: Frankrijk en de VS. Hij kost €229,99.


Om te laten zien hoe het werkt heeft Snap een aantal demovideo’s uitgebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=ZTV4A8D3rQ0

Ook is er een lijst met technische specs. Met een volle accu kun je 5 tot 8 vluchten uitvoeren. Met verwisselbare batterijen kun je dan meteen weer door. Het opladen van de batterij duurt 40 minuten, maar in 20 minuten is de batterij al weer voor 80% vol. Hij weegt 101 gram inclusief batterij en meet 131,7 mm x 106 mm x 17,6 mm.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wel 100 video’s maken
Op het interne 16GB flashgeheugen kun je tot 100 video’s of 1000 foto’s opslaan. Standaard filmt ‘ie met 2,7K en met een framerate tot 30 fps. Foto’s hebben een 12-megapixelresolutie (4000 x 3000), vergelijkbaar met de iPhone. Wel is het zo dat de iPhone nog allerlei software-optimalisaties bevat, die je niet op de Pixy hebt. De foto’s kunnen dus iets minder mooi uitpakken.

De eerste reviews zijn er ook al. Deze is van Joanna Stern van de Wall Street Journal:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Met een druk op de knop kun je een van de vier vliegpatronen kiezen. De opname kun je nabewerken in de Snapchat-app en daarna als video opnemen in je Snapchat Memories. Je kunt hier ook de Snapchat-lenzen gebruiken voor een grappig effect. Snap biedt meerdere intelligente bewerkingen waar je zelf niets voor hoeft te doen, namelijk de opties Hyperspeed, Bounce, Orbit 3D en Jump Cut.

Snap Pixy drone

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 april 2022 om 10:03
Onderwerp
Categorie
Accessoires

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.