Slimme keukenweegschaal Drop past recepten automatisch aan

Keukenweegschaal Drop met iPad-app past ingrediënten automatisch aan en bevat nog meer slimme functies voor de connected kitchen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Drop keukenweegschaal

Bij iCulture zijn we gek op allerlei manieren om de iPad in de keuken te gebruiken. Er is al heel veel verkrijgbaar, maar Drop is wel het meest indrukwekkende keukenhulpje dat we recent hebben gezien. Deze slimme weegschaal kan niet alleen ingrediënten wegen, maar met de bijbehorende iPad-app kun je ook nog recepten opzoeken, een kookwekker instellen, kookinstructies bekijken en meer. Drop kost 80 dollar en ligt dit najaar in de winkel.


Stel dat je een recept wilt maken, maar net iets te weinig meel hebt. Met één druk op de knop weegt Drop hoeveel meel je hebt en past alle andere ingrediënten van het recept aan. Handig!

Drop is als pre-order te bestellen voor $80, waarbij voor de eerste 2.000 klanten geen verzendkosten in rekening worden gebracht. We plaatsten alvast een pre-order vanuit Nederland en daarbij bleek dat je ook nog $18,40 aan tax en eventuele douanekosten kwijt bent. Dus reken op zo’n 130 dollar (95 euro) om straks de Drop in je keuken te kunnen uitstallen. Later zal de slimme weegschaal voor $100 in de winkel liggen. De makers hebben een slimme manier bedacht om te zorgen dat je al je vrienden over Drop gaat vertellen: bij iedere vriend die dankzij jou de Drop aanschaft, gaat de aanschafprijs met 5 dollar omlaag.

De Drop vervangt je normale keukenweegschaal en je receptenboek, al zijn de meegeleverde recepten natuurlijk wel in het Engels. Gelukkig gebruikt Drop gewoon metrische eenheden (grammen), ook in de recepten. Je kunt ook boodschappenlijstjes maken en notificaties naar de iPhone sturen als de pizza klaar is. De iPad en Drop staan via Bluetooth Low Energy met elkaar in verbinding, waarbij je minimaal een iPad 3 of iPad mini nodig hebt. Bluetooth LE zorgt er ook voor dat de Drop nauwelijks energie verbruikt, zodat je bijna twee jaar met de batterijlading van een knoopcelbatterij kan doen.

De Drop bestaat uit siliconenrubber, meet 135 x 160 x 25 mm en weegt 300 gram. Hij meet met een nauwkeurigheid van 0,5 gram. Er wordt nog gewerkt aan ondersteuning voor Android.

Meer info: Drop keukenweegschaal

Click here to display content from Vimeo.
Learn more in Vimeo’s privacy policy.

drop-recepten

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.