Nieuw uiterlijk voor iTunes Connect

iTunes Connect wordt binnenkort voorzien van een redesign. Ontwikkelaars kunnen ook App Store-bezoeken en activiteit meten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

itunes-connect-redesign-kleinHet is een belangrijk jaar voor ontwikkelaars. Ze krijgen van Apple een flinke hoeveelheid nieuwe ontwikkeltools, de nieuwe programmeertaal Swift, kunnen aan de slag met HealthKit, CloudKit en HomeKit en alvast apps maken voor OS X Yosemite. Maar Apple gaat ook iets doen aan het sterk verouderde iTunes Connect, de webinterface waarmee ontwikkelaars apps kunnen indienen in de App Store en statistieken bijhouden. Met het vernieuwde ontwerp sluit iTunes Connect eindelijk aan op het platte design van iOS 7.

Niet alleen OS X Yosemite krijgt dit jaar een redesign, ook Apple’s ontwikkelaarsportaal iTunes Connect wordt voorzien van een compleet vernieuwd uiterlijk.

itunes-connect-redesign

Het vernieuwde iTunes Connect zal meer statistieken bieden voor ontwikkelaars. Zo zie je binnenkort hoe vaak een app-pagina is bezocht en hoeveel gebruikers een app nog steeds actief gebruiken. Apple wil de vernieuwde versie van iTunes Connect later dit jaar beschikbaar stellen. De vernieuwde statistieken moeten dan ook gelijk beschikbaar zijn voor ontwikkelaars: volgens Apple is er geen extra code in een app vereist om activiteit van gebruikers te meten.

iTunes Connect redesign 2

iTunes Connect redesign 3

Naast een vernieuwde iTunes Connect krijgen zij ook flink wat meer vrijheid bij het ontwikkelen van apps, waardoor ze bijvoorbeeld widgets aan het Berichtencentrum kunnen toevoegen. Daarnaast heeft Apple de testdienst TestFlight in de App Store geïntegreerd, waardoor tot duizend mensen een app kunnen testen. Hiervoor worden Apple ID’s gebruikt.

Beeld: 9to5mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:22
Categorie Apps
Onderwerpen itunes, itunes connect, wwdc 2014 uitgelicht

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.