TrueDepth iPhone X

‘Apple heeft 2 tot 3 miljoen stuks iPhone X klaarliggen voor introductie’

Apple zou 2 tot 3 miljoen stuks van de iPhone X hebben klaarliggen voor de introductie op 3 november. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo.

Apple heeft een voorraad van 2 tot 3 miljoen stuks van de iPhone X klaarliggen voor de introductie. Dat zegt analist Ming-Chi Kuo, die verwacht dat het tekort aan flexibele printplaten in november is opgelost.

TrueDepth iPhone X

2 tot 3 miljoen stuks van iPhone X

Zoals bij elk nieuw Apple-product waren er ook bij de iPhone X weer de gebruikelijke verhalen over productieproblemen en mogelijke tekorten. Als het aan Kuo ligt kunnen in ieder geval 2 tot 3 miljoen mensen met hun iPhone X aan de slag. Apple zou een flinke voorraad hebben aangelegd, die overigens wel wereldwijd moet worden verdeeld. Volgens eerdere geruchten wilde Apple aanvankelijk 40 miljoen stuks produceren, maar moest dat later naar beneden bijstellen.

Problemen met flexibele printplaten
Over precies een week begint de iPhone X pre-order en zullen we zien hoe nijpend de situatie is. Waarschijnlijk zullen de 2 tot 3 miljoen niet voldoende zijn om aan de aanvankelijke vraag te voldoen. Volgens Kuo zit het knelpunt in de levering van flexibele printplaten voor de antenne (FPCB, flexible printed circuit board), terwijl andere analisten juist beweerden dat de TrueDepth-camera problemen opleverde. “Er zijn speciale materialen, processen, apparatuur en tests vereist voor de antenne-FPCB”, schrijft Kuo in zijn memo aan beleggers. Alleen Murata en Career Tech kunnen deze leveren. Murata, dat aanvankelijk 60% van de order zou leveren, zou pas in 2018 aan alle eisen kunnen voldoen. Daarom zou Apple nu volledig afhankelijk zijn van de tweede leverancier, Career. Een andere component die volgens Kuo problemen oplevert is de FPCB van de groothoeklens. Bij leverancier Interflex zou de productie niet helemaal lekker lopen.

iPhone X camera

Kuo denkt nu dat Apple 25 tot 30 miljoen stuks van de iPhone X kan verschepen in het vierde kwartaal van 2017. In het eerste kwartaal zou de productie goed op koers zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2017, 8:26
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iPhone X
Device iPhone X

Actuele iPhone X deals

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.