Spotify Daily Mix

Spotify kan in iOS 12 samenwerken met Siri

Muziekdiensten zoals Spotify kunnen in iOS 12 Siri gebruiken voor het afspelen van apps. Het werkt via Siri Shortcuts, zo legde uit tijdens een sessie voor ontwikkelaars op WWDC.

Spotify en Siri

In iOS 12 komt er eindelijk (beperkte) Siri-ondersteuning voor andere muziekdiensten. Spotify kan met Siri Shortcuts gebruikers de mogelijkheid geven om hun muziek te bedienen met hun stem, ook al biedt Apple zelf geen officiële ondersteuning. Apple legde tijdens een sessie voor ontwikkelaars op WWDC uit dat er een nieuwe ‘Play Media’-intent komt waarmee gebruikers de opdracht kunnen geven om audio en video af te spelen via apps van derden. Zo zou je Siri via de iPhone of HomePod opdracht kunnen geven om muziek van een bepaalde artiest te spelen op Spotify.


Voorheen was dit niet mogelijk, omdat Siri alleen werkt met Apple Music. Met Siri Shortcuts kun je echter meerdere taken achter elkaar zetten en met een stemcommando activeren. Maar het werkt alleen als de aanbieder van de diensten het ook ondersteunt. Spotify, Tidal en andere muziekdiensten zullen hun iOS-apps er geschikt voor moeten maken. Het is de eerste keer dat Siri iets meer mogelijkheden biedt voor externe muziekdiensten.

Eerst shortcuts maken
Een andere drempel is dat Siri Shortcuts vooral de wat meer gevorderde gebruikers zal aanspreken. Het is niet zo dat de functies er straks standaard al in zitten. Ook zul je voor elke artiest, afspeellijst of album een shortcut moeten maken. Het is niet mogelijk om Siri zomaar te vragen om nummers van Shawn Mendes af te spelen, omdat je hebt gelezen dat deze artiest opeens erg populair is. In plaats daarvan zul je in de Shortcuts-app een reeks acties moeten maken of gaan zoeken naar een al bestaande shortcut voor Shawn Mendes op Spotify.

Als Spotify aanpassingen doet voor Siri Shortcuts, zou het in theorie zo kunnen werken: je vraagt Siri om bepaalde muziek via Spotify af te spelen en kunt de app vervolgens op de achtergrond laten draaien. Met Siri zou je ook de bedieningsknoppen voor muziek kunnen aansturen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2018, 8:49
Bron Bron Techcrunch
Categorie Diensten
Onderwerpen Siri, spotify
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.