Simyo-app

Simyo verhoogt 4G-snelheid naar 225 Mbps, maar wat doen anderen?

Simyo heeft de internetsnelheid voor 4G verhoogd naar 225 Mbps, maar is dat veel? We keken hoe het bij andere aanbieders zit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Hogere internetsnelheid bij Simyo

Een sim-only iPhone is de afgelopen jaren erg populair geworden. Je bepaalt zelf wanneer je aan een nieuwe iPhone toe bent en je hoeft niet te wachten tot een provider jouw favoriete toestel op voorraad hebt. Naast de bekende providers kun je ook kiezen voor enkele iPhone sim-only budgetaanbieders, zoals Simyo. Die provider kondigt aan dat ze de internetsnelheid verhogen naar 225 Mbps, maar is dat veel of weinig?


Simyo is in Nederland een van de goedkoopste aanbieders. Kijken of het nog goedkoper kan? Met onze tips vind je een goedkoop iPhone-abonnement dat bij je past.

Snelheden bij andere budgetproviders

We hebben daarom de 4G-snelheden bij enkele andere iPhone sim only-aanbieders zonder eigen netwerk onderzocht en daarbij blijkt dat er toch grote verschillen zijn:

  • Simpel: 75 Mbps
  • Ben: 100 Mbps
  • Hollandsnieuwe: 150 Mbps
  • Telfort: 150 Mbps
  • Simyo: 225 Mbps
  • Youfone: 256 Mbps

Simyo zit met de nieuwe snelheid dus aardig in de voorste linies. Maar het kan nog beter: Youfone biedt een nog hogere snelheid van 256 Mbps. Hiervoor moet je wel beschikken over een toestel dat 4G Plus ondersteunt. Voor Apple-gebruikers betekent dit dat je minimaal een iPhone 6s moet hebben, die zelfs theoretische snelheden aan kan van 300 Mbps. De werkelijke snelheid is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de frequentieband die jouw provider voor 4G heeft gereserveerd.

Ter vergelijking de maximale theoretische snelheden bij de grote providers:

Combipakketten

Simyo bood voorheen een snelheid van 150 Mbps, wat ook al heel goed bruikbaar is. De uploadsnelheid is hetzelfde gebleven: 75 Mbps. Door deze snelheidsverhoging zit Simyo nu op dezelfde snelheid als wat de vier grote providers bij hun gangbare abonnementen bieden. Dat blijkt uit het jaarlijkse EU Benchmark-rapport waarin de prijzen van 16 Europese landen worden vergeleken en dat maakt een iPhone met sim-only een nog interessanter keuze. Verder blijkt dat steeds meer providers mobiele diensten in een bundel met vaste diensten aanbieden. Dat gebeurt in Nederland vooral door KPN en VodafoneZiggo, maar ook andere providers bieden dergelijke bundels aan. Vaak krijgen klanten daarbij extra voordeel. In Frankrijk en België valt daarbij het meeste pakketvoordeel te halen, in Noorwegen en Finland het minste. In die twee landen biedt geen enkele provider combipakketten aan. Voor de providers zijn combipakketten een manier om klanten te binden en te voorkomen dat ze overstappen naar een concurrent.

In ons iPhone sim only overzicht, zijn geen combipakketten te vinden, maar proberen de aanbieders vooral klanten te winnen met een zo laag mogelijke prijs.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2018, 16:20
Categorie Providers
Onderwerp sim only
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.